مدیریت پسماند فاضلاب شهری با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) (مورد مطالعه: تصفیه خانه فاضلاب جنوب اصفهان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری و دهمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF13_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رمضانی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی؛ دانشگاه شهید بهشتی

فاطمه رمضانی

دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی محیط زیست؛ دانشگاه اردکان

چکیده

صنعت تصفیه آب و فاضلاب از جمله صنایع زیربنایی محسوب می شود که در دهه های اخیر توجه بسیاری از دولت ها را به خودمعطوف کرده است. فاضلاب شهری به دلیل ایجاد آلودگی های زیست محیطی و بهداشتی، در صورت تخلیه در محیط طبیعی بایدتصفیه شود. امروزه با توجه به رشد جمعیت، توسعه شهرنشینی، افزایش مصرف آب، رشد صنعت و بحران کیفیت آب، بکارگیریاستراتژی های مناسب مدیریت فاضلاب شهری و شیوه تصفیه پسماند حاصل از آن، از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. تصفیهپسماند فاضلاب امری دشوار و پر هزینه است. از طرفی توجه به مسائل زیست محیطی و اجتماعی در فرآیند تصفیه نیز حائزاهمیت میباشد. از این رو هدف پژوهش حاضر انتخاب روش مناسب مدیریت پسماند فاضلاب شهری با توجه به معیارهایاقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی- پیمایشی میباشد. برای این کار پس از بررسی ادبیات، 4 گزینه برای تصفیه پسماند فاضلاب شناسایی شدند. این گزینه ها تحت سه مجموعهمعیارهای اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی، با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی و بر اساس نظر 10 نفر ازکارشناسان فعال در زمینه مدیریت فاضلاب شهری، با یکدیگر مقایسه میشوند. نتایج حاکی از آن است روش خشک کردن حرارتیبا وزن 0.307، مناسب ترین گزینه برای تصفیه پسماند فاضلاب میباشد و گزینه های سوزاندن (0.256)، استفاده در کشاورزی (0.231) و دفع در اراضی پست (0.206)، به ترتیب در اولویت های بعدی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

مدیریت فاضلاب شهری، لجن فاضلاب، تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.