امکان سنجی احداث نیروگاه بادی در شهرستان تربت حیدریه جهت توسعه روستایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_RDS-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان تقی زاده طوسی

استادیار گروه مکانیک، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

محمد راستی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

علی غلام ولوجردی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

مالک امیدی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسثی مکانیک، دانشگاه تربت حیدریه

چکیده

در این تحقیق پتانسیل احداث نیروگاه بادی در شهرستان تربت­حیدریه و روستاهای اطراف آن و ضرورت ایجاد بادشکن در مناطق روستایی این شهرستان مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به وجود نیروگاه بادی در شهرستان نیشابور، با مقایسه سرعت وزش باد در دو شهرستان تربت­حیدریه و نیشابور، پتانسیل امکان احداث نیروگاه بادی در شهرستان تربت­حیدریه و روستاهای اطراف آن مورد بررسی قرار گرفته است. نمودار سرعت باد (به عنوان شاخص کیفیت باد برای تولید انرژی برق) در طی 11 سال برای دو شهرستان تربت­حیدریه و نیشابور، ترسیم و مقایسه گردید. هم­چنین، ضرورت احداث نیروگاه بادی در روستاهای اطراف شهرستان تربت­حیدریه و تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آن در توسعه پایدار روستایی، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. سرعت وزش باد در دو شهرستان با استفاده از داده­های سازمان هواشناسی، به­صورت خطی– نقطه­ای تهیه شد. برداشت داده­ها در هشت بازه زمانی سه­ساعته در طول یک شبانه­روز انجام گرفت. با تحلیل و بررسی سرعت وزش باد در 32120 بازه زمانی متوالی، مشخص گردید که میانگین سرعت وزش باد در شهرستان تربت­حیدریه، در طول 11 سال اخیر (1385 الی 1395)، همواره بیشتر از بیشینه سرعت وزش باد در نیشابور می­باشد. بنابراین نتایج حاصل از این تحقیق، نشان می­دهد که شهرستان تربت­حیدریه، به­خصوص روستاهایی که در حومه آن قرار دارند، پتانسیل احداث نیروگاه بادی را دارا می­باشند.

کلیدواژه ها

انرژی باد, بادشکن, توربین بادی, توسعه روستایی, نیروگاه بادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.