کنترل تشکیل قطره در چاپ جوهر افشان با استفاده از تنظیم خواص فیزیکی مرکب چاپ و بررسی تاثیر اعداد بدون بعد در قابلیت چاپ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات در دنیای رنگ، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSCW-8-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دریا عوض نژاد فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مرضیه خطیب زاده

استادیار، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سعیده گرجی کندی

استادیار، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

چاپ جوهر افشان یک فرآیند چاپ جالب توجه است که در آن جریان سیال خارج شده از نازل، موجب تشکیل قطره شده و درنهایت تصویر دلخواه را بر روی زمینه مورد نظر ایجاد می کنند. مزایای بی شمار روش چاپ جوهر افشان، این روش را به یکی از کارآمدترین و اصلی ترین روش های چاپ تبدیل کرده است. با توجه به اهمیت و کاربرد روز افزون این روش، قابل چاپ بودن جوهر مورد استفاده بسیار حائز اهمیت می باشد. خواص فیزیکی جوهر مورد استفاده در این روش چاپ، مستقیما بر روی قابلیت چاپ و مکانیزم تشکیل قطره اثر می گذارد. با تنظیم خواص رئولوژیکی جوهر چاپ می توان نحوه تشکیل قطره را کنترل نمود. قابلیت چاپ سیالات با استفاده از عکس عدد Z تحت عنوان عدد اونسورگ، که مربوط به خواص فیزیکی جوهر از جمله ویسکوزیته، کشش سطحی و دانسیته است، مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین، محدوده Z قابل چاپ برای سیالات مختلف، از طریق بررسی دینامیک تشکیل قطره، مشخص می شود.

کلیدواژه ها

چاپ جوهر افشان, تشکیل قطره, اعداد بدون بعد, رئولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.