تاثیر تعداد و پراکندگی طول های کنترل بر دقت نهایی کالیبراسیون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی مهدی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

فاطمه بخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مسعود ورشوساز

دانشیار گروه نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیرالدین

چکیده

کالیبراسیون دقیق بخش مهمی از عملیات فتوگرامتری است. عوامل زیادی در دقت نهایی کالیبراسیون نقش ایفت می کنند که از جمله ی این عوامل می توان به زاویه عکسبرداری، تعداد نقاط هدف روی تست فیلد و شکل تست فیلد اشاره کرد. یکی از عواملی که دقت به سزایی در دقت نهایی کالیبراسیون داراست تعداد و پراکندگی طول های کنترل روی سطح تست فیلد می باشد. سوالی که در این مورد مطرح است این است که تعداد و پراکندگی طول های کنترل تا چه می تواند در دقت نهایی کالیبراسیون موثر باشد نحوه ی پوشش سطح و عمق توسط این طول های کنترل چگونه باشد تا به دقت بهینه برسیم این مواد برای هر دو نوع تست فیلد مسطح و فضایی مطرح است. در این مقاله این موضوع توسط یک تست فیلد مسطح و یک تست فیلد فضایی مورد ارزیابی قرار گرفته است. دقت برای هر حالت از مقایسه مختصات کنترل شده با مختصات گرفته شده برای تمام نقاط هدف به دست آمده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در حالت مسطحاتی در نظر گرفتن چند طول بزرگ در حالت های افقی، عمودی و قطری به همراه طول های کوچک پراکنده در سطح تست فیلد بهترین دقت را برای پروژه به همراه داشته است. خطا در این حالت نسبت به بهترین حالت مواد آزمایشی دیگر تقریبا نصف شده است که نشان می دهد دقت نسبت به سایر حالات کاملا بهینه است. همچنین در تست فیلد فضایی پوشش بیشتر عمق ها و سطوح، دقت حاصله ی بهتری را نتیجه داده است، در حالت پوشش کامل عمق خطا 2/219 میلی متر و در حالت پوشش کامل سطح 3/1519 میلی متر بوده است که بهترین دقت برای مواد آزمایشی بودده است.

کلیدواژه ها

کالیبراسیون، تست فیلد، طول کنترل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.