تشخیص راه های سالم و تخریب شده ناشی از زلزله با استفاده از داده لیدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمادالدین حسینی زیردو

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

حیدر راستی ویس

استادیار دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

آشکارسازی راه های تخریب شده و سالم و ارزیابی درجه ی تخریب راه ها یکی از اساسی ترین قسمت های امداد و نجات بعد از وقوع زلزله می باشد. آگاهی سریع و دقیق از موقعیت راه ها و میزان تخریب راه ها اطلاعات ارزشمندی برای امداد و نجات و عملیات بازسازی پس از وقوع زلزله در اختیار ما می گذارد. هدف از این تحقیق ارائه و پیاده سازی یک روش اتوماتیک به منظور تشخیص جاده های سالم از غیرسالم با استفاده از تصویر به دست آمده از ابر نقطه ای لیدار بعد از حادثه می باشد. در روش پیشنهادی، ناحیه ی جاده ها به 2 کلاس طبقه بندی، و با استخراج تویفگرهای بافتی هارالیک و یک باند از تصویر لیدار به دست آمده از ابر نقطه ای لیدار فضای توصیف ناحیه ی راه ها ایجاد شد، و در گام بعدی بااستفاده از الگوریتم ماشین بردار فضای توصیف به دو کلاس آوار و سالم طبقه بندی شد. در این تحقیق، جهت ارزیابی روش پیشنهادی، از ابر نقطه ای لیدار بعد از زلزله سال 2010 هایتی و نقشه قبل از زلزله استفاده شد. الگوریتم بر روی منطقه ای به ابعاد 2712×328m اعمال شد و پس از طبقه بندی با صحت کلی به دست آمده از الگوریتم ماشین بردار 93/74 درصد و ضریب کاپا 85 درصد گزارش شد. الگوریتم پیشنهادی بر روی 33 جاده اعمال شد. که طبق نقشه مرجع از این تعداد 16 جاده مسدود شده و 17 جاده سالم گزارش شده است که الگوریتم پیشنهادی از این تعداد 17 جاده را سالم و 16 جاده مسدود شده و 17 جاده سالم گزارش شده است که الگوریتم پیشنهادی از این تعداد 17 جاده را سالم و 16 جاده را مسدود شده تشخیص داده است.

کلیدواژه ها

نقشه تخریب، جاده سالم، جاده مسدود، زلزله، داده لیدار، طبقه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.