آرمان شهر فریدالدین عطار نیشابوری در منطق الطیر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی زبان،ادبیات و بازشناسی مشاهیر و مفاخر
- کد COI اختصاصی: ICLP03_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 974
نویسندگان
دانشجوی دکتری،زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
استادیار، گروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.
چکیده
در آرمان شهر عطار هدف اثبات وحدت وجود است؛ این هدف در جامعه ای شکل می گیرد کیه هر عضو جامعه از لحاظ اجتماعی و خانوادگی دارای ویژگی هایی هست که این ویژگی ها آنها را از دیگر طبقات مجزا می کند. به عنوان مطرح کننده ی آرمان شهر، جامعه ای را به تصویر می کشد که در آن سعادت انسان تامین می شود و او هم عضوی از این جامعه است و از تاثیرات جامعه و معیار ها و هنجار های رایج در آن بر کنار نیست، پس می توان گفت در این اثر دو منظور را دنبال می کند: یکی تعلیم و تربیت افراد جامعه ، که در نکات تربیتی ، باید و نباید ها و ... گنجانده شده است، و دیگر اینکه نقاط ضعف جامعه مطرح می شود و راهکارهای برطرف کردن این معضلات نشان داده می شود .در جامعه ای که ترسیم می کند، شاه و گدا ، دیوانه و فرزانه ، متواضع و مغرور و ... همه و همه وجود دارند و هیچ فرقی با یکدیگر ندارند، اگر چه هرکدام به کاری مشغول هستند،اما عطار مانند پژوهشگری فرهیخته، تمیام زوایای زندگی آنان را می کاود و همچون روانشناسی ماهر تمام نقاط قوت و ضعف این اجتماع را پیدا می کند. طبیعی است کیه او در داروخانه ی خود، به درمان دردهای روحی هم عصران خویش می پردازد.در این مقاله از منطق الطیر عطار به تصحیح دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی استفاده شده، و نگارنده این نکته را می جوید که آرمان شهر)مدینه فاضله عطار در منظومه منطیق الطیر چه بوده استکلیدواژه ها
عطار، منطق الطیر، آرمان شهر، مدینه فاضلهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.