رفتار مکانیکی پوسته های استوانه ای جدار نازک کامپوزیت سیمانی مسلح به الیاف تحت بارگذاری داخلی یکنواخت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-5-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین قاسم زاده موسوی نژاد

استادیار،گروه عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

اشکان سرادار

کارشناس ارشد مهندسی سازه، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

بهزاد طهمورسی

کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

با پیشرفت و توسعه صنعت بتن، ساخت سازه های مدرن با بهره وری فنی و اقتصادی بالا به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده که از جمله آن ها می توان به سازه های پوسته ای بتنی اشاره کرد. سازه های پوسته ای بتنی که اغلب پوسته جدار نازک نامیده می شوند، عناصر سازه ای مناسب برای احداث زیرساخت های بزرگ تاسیساتی مانند مخازن نفت و آب، سیلوها و غیره هستند. در این تحقیق رفتار مکانیکی پوسته های استوانه ای جدار نازک کامپوزیت سیمانی مسلح به الیاف تحت بارگذاری یکنواخت داخلی از نوع هیدرواستاتیک مورد ارزیابی قرار گرفته است. به همین منظور 36 مدل کوچک از پوسته های استوانه ای جدار نازک حاوی 0%، 5% و 10% دوده سیلیسی (جایگزین وزن سیمان) و 0%، 5/0%، 1%، 5/1%، 2% و 5/2% الیاف شیشه با نسبت آب به سیمان 38/0 ساخته و پس از 28 روز عمل آوری در شرایط مرطوب، آزمایش شدند. همچنین مقاومت فشاری نمونه های مکعبی و نیز مقاومت خمشی نمونه های منشوری برای ایجاد ارتباط با نتایج پوسته های استوانه ای ساخته شدند. نتایج نشان داده است که استفاده از دوده سیلیسی موجب افزایش مقاومت های فشاری و خمشی به ترتیب تا 27% و 32% می شود. همچنین حضور الیاف اثر قابل توجهی بر افزایش مقاومت فشاری نداشته اما موجب افزایش مقاومت خمشی تا 21% می شود. در استوانه های جدارنازک افزودن دوده سیلیسی موجب افزایش مقاومت کششی حلقوی تا 10% و کاهش کرنش تا 28% می شود. همچنین افزودن 5/2% و 5/0% الیاف شیشه به ترتیب موجب افزایش 4/7 برابری کرنش نهایی و رشد 37% مقاومت کششی حلقوی می شود.

کلیدواژه ها

کامپوزیت سیمانی, پوسته استوانه ای جدار نازک, بارگذاری هیدرواستاتیک, الیاف شیشه, دوده سیلیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.