مقایسه استحکام پیوند ریزبرشی کامپوزیت رزین سیلوران با کامپوزیت متاکریلاتی معمول به عاج دندان های شیری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 41، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-41-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شریفی

استادیار دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

سمیه خرمیان طوسی

استادیار دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

چکیده

مقدمه: یکی از معیارهای مهم در انتخاب ماده ترمیمی، استحکام پیوند بین ماده ی ترمیمی و دندان است که در انجام ترمیم منطبق با ساختار دندان و کاهش ریزنشت دارای اهمیت است. با توجه به اقبال جدید به کامپوزیت رزین های با انقباض کم،هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه ی استحکام پیوند ریزبرشی کامپوزیت رزین سیلوران (P90) با کامپوزیت متاکریلاتی معمول (Z250)به عاج دندان های شیری بود. مواد و روشها : در این مطالعه ی آزمایشگاهی،24 دندان کانین شیری سالم انتخاب شدند. از هر دندان دو دیسک عاجی به ضخامت دو میلی متر تهیه گردید. نمونه ها به چهار گروه 12 تایی تقسیم شدند. در هر گروه، سیلندر کامپوزیتی به قطر7/0 میلی متر به شرح زیر به سطح عاج پیوند گردید. گروه اول: سیستم باند P90 + کامپوزیتP90،  گروه دوم: اچینگ + سیستم باند P90 + کامپوزیتP90 ، گروه سوم: + Single bond+کامپوزیتZ250 ، گروه چهارم: اچینگ +Single bond+ کامپوزیت Z250 .  سپس نمونه ها تحت نیروی برشی قرار گرفتند تا در نهایت دچار شکست شوند. داده ها با آزمون های آماری توسط  Tamhane’s T2 آنالیز شدند و05/0p< معنی دار تلقی گردید. یافته ها: میانگین استحکام پیوند ریزبرشی در چهار گروه مورد مطالعه، با هم تفاوت معنی دار داشتند (05/0p< ). به این ترتیب که بیشترین میزان استحکام پیوند مربوط به گروه دوم وکمترین آن مربوط به گروه سوم بود. نتیجه گیری: کامپوزیت  P90نسبت به کامپوزیت Z250، استحکام پیوند ریز برشی بیشتری به عاج دندان های شیری داشته و کاربرد اچ قبل از کاربرد پرایمر در سیستم  باندینگ سیلوران، قدرت پیوند این کامپوزیت رزین را به عاج دندان های شیری افزایش داد.  

کلیدواژه ها

استحکام ریزبرشی, سیستم ادهزیو سیلوران, کامپوزیت متاکریلاتی, پرایمر سلف اچ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.