رتبه بندی و ارزشیابی روشهای سنتی ارزیابی عملکرد سازمانی با محتوای تئوری و با استفاده از یک روش تصمیم گیری ادغامی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 10، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-10-32_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آبتین ایجادی مقصودی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (عهده دار مکاتبات)

محمد خلیل زاده

استادیار، گروه مهندسی صنایع، واحد علوم و نحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اشکان حافظ الکتب

دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ارزیابی عملکرد کارکنان یک سازمان یکی از فاکتور­های کلیدی در بهینه­سازی و بهبود کیفیت انجام فرآیندهای سازمانی می­باشد. منابع انسانی در سازمان­های پویای امروزی از دارایی­های با ارزش سازمان بوده و ارزیابی کلی عملکرد این دارایی­ها محرک موثری برای بهبود بخشیدن به ارزش آتی آنها می­گردد. در نتیجه انتخاب و اجرای روش ارزیابی عملکرد مشخص از اهمیت بالایی برخوردار است. به منظور انتخاب روش خاص ارزیابی عملکرد کارکنان، مشخصه­ها و معیار­های روش­های ارزیابی عملکرد کارکنان برای مقایسه­ی روش­های با یکدیگر با توجه به پژوهش­های پیشین ادبیات تحقیق طرح شده­اند. در این پژوهش پس از انتخاب و رتبه بندی بهترین روش­ ارزیابی عملکرد به کمک تکنیک­های تصمیم­گیری چند معیاره­ی تاپسیس، مالتی مورا با وزن­دهی ساده و مالتی مورا با وزن دهی آنتروپی، به مقایسه­ و بررسی­ بین رتبه بندی­های روش­های ارزیابی عملکرد پرداخته شده است، سپس با مقایسه­ی بین روش­های نوین مالتی مورا با روش­های سنتی وزن دهی جمعی ساده و تاپسیس به وسیله­ی ضریب همبستگی رتبه­ای اسپیرمن به مقایسه­ی بین تکنیک­های تصمیم­گیری انجام می گیرد. پس از رتبه­بندی روش­های ارزیابی عملکرد به وسیله­ی روش­های تصمیم­گیری محاسبه شده در این پژوهش با توجه به مساله­ی انتخاب شده با توجه ادبیات پیشین تحقیق به رتبه­بندی روش­های متداول و مرسوم ارزشیابی عملکرد پرداخته شده است. همچنین با مقایسه روش­های سنتی تاپسیس و روش وزن دهی جمعی ساده با روش­ مالتی­مورا این نتیجه حاصل شد که این روش­ها همبستگی مثبت و بالایی با یکدیگر دارند.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد کارکنان, تصمیم گیری با معیار های چندگانه, تکنیک مالتی مورا, مالتی مورا با وزن دهی آنتروپی, رتبه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.