ارزیابی توانایی تولید بیوفیلم در اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس و بررسی ساختار آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-13-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه موری بختیاری

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز

محمد خسروی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز

چکیده

شکل پایداری از رشد باکتری­ها در محیط ، اجتماعی محصور شده با ماتریکس است که تحت عنوان بیوفیلم شناخته شده است. این ساختار باکتری­ها به دلیل محافظت باکتری­ها در مقابل سیستم ایمنی، کاهش کارایی آنتی­بیوتیک­ها وانتشار باکتری آزاد به مناطق دیگری از بدن، با مزمن شدن و عدم پاسخ به درمان در عفونت­ها همراه می­باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی توانایی تولید بیوفیلم در سه سویه­ی استاندارد اشریشیا کولی و یک سویه­ی استاندارد از استافیلوکوکوس اورئوس در محیط­های مغذی متفاوت ومقایسه ساختار آن­ها می­باشد. برای این مطالعه، سویه­های اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس در چهار محیط کشت مغذی (آبگوشت مغز- قلب حاوی 1 درصد سوکروز، لوریا- برتانی، آبگوشت سویای تریپسینه حاوی 5/3 درصد گلوکز و آب پپتونه) جهت بررسی فنوتیپی تولید بیوفیلم به روش میکروتیتر پلیت کیستال­ویوله ارائه شده توسط stepanovic  و همکاران، کشت داده شدند. سپس دو سویه از اشریشیا کولی (1 و 3) با توانایی تولید بیوفیلم به­صورت قوی و متوسط، برای استخراج کربوهیدرات و پروتئین و مقایسه آن­ها از طریق SDS-PAGE  و رنگ­آمیزی پریودیک اسید شیف و متیلن بلو، انتخاب شدند. بر اساس نتایج محیط آبگوشت مغز- قلب حاوی 1 درصد سوکروز برای هر دو سویه انتخاب شد. با مقایسه پروفایل پروتئینی این دو سویه تفاوت­هایی در باندهای سنگین تر از 68 کیلودالتون بین دو سویه مشاهده شد اما پروفایل کربوهیدراتی و گلیکوپروتئینی آن­ها مشابه بود. نهایتا، با مشاهده تفاوت در اجزائ پروتئینی دو سویه مورد مطالعه، تشخیص و بررسی ساختاری این اجزائ پروتئینی متفاوت، می­تواند در ایجاد راه­کارهای موثر در ریشه­کنی عفونت­های مزمن، مفید واقع گردد.

کلیدواژه ها

بیوفیلم, میکروتیتر پلیت کریستال ویوله, استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیا کولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.