تاثیر تمرینات دهانی- صورتی (orofacial exercise) بر اختلالات بلع ناشی ازجراحات آتش سوزی: مروری سیستماتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سوختگی
  • کد COI اختصاصی: NCBMED08_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نورمحمدی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دپارتمان گفتاردرمانی، تهران، ایران

زهراسادات قریشی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: اختلال بلع و بلع دردناک در بیماران سوختگی شایع می باشند. اختلال بلع در آسیب های سوختگی می تواند مرتبط با آسیب های استنشاقی، اینتیوبه بودن طولانی مدت، وجود تراکئوستومی و طولانی شدن بیماری های وخیم باشد. تمرینات دهانی- صورتی، تکنیک های درمانی غیرتهاجمی هستند که به صورت فعال و غیرفعال می باشند و بر عضلات ضعیف و عضلات صورت و دهان که دامنه ی حرکتی آنها کاهش یافته، اعمال می شوند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات دهانی- صورتی بر اختلالات بلع ناشی از جراحات آتش سوزی است. روش کار: مطالعه ی حاضر، با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی شامل؛ PubMed ، Scopus ، ISI صورت گرفته است. 8 مقاله ی مرتبط از بین 125 مقاله یافت شده بر اساس معیارهای ورود و از آغاز تا سپمتامبر 2016 انتخاب شدند. یافته ها: در تمامی 8 مقاله ذکر شده بود که تمرینات دهانی- صورتی باعث تحریک اعصاب جمجمه ای 10، 9، 7، 5 و 12 و افزایش قدرت عضلات اوربیکولاریس اوریس، مستر، بوکسینیتور، پتروگوئید طرفی و میانی، جنیوگلوسوس و عضله ی کامی- حلقی شده و در نهایت منجر به کاهش علایم اختلال بلع در فاز دهانی می شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته، ارتباط مستقیمی بین تعداد روزهای انجام تمرین های دهانی- صورتی توسط آسیب شناس گفتار و بلع و تعداد روزهای تغذیه از راه دهان و کاهش مدت زمان بستری وجود دارد. نتیجه گیری: از آنجایی که اختلال بلع می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی، دهیدراسیون، آسپیریشن، پنومونی و مرگ شود و نقش آسیب شناس گفتار و بلع در مراکز سوختگی کمرنگ می باشد، لذا بر اساس نتایج مثبت تمرینات دهانی- صورتی، مداخلات زود هنگام این متخصصان در فاز حاد سوختگی می تواند بر بهبودی بیمار و ترخیص آنها موثر باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.