نقش اقتصاد مقاومتی بر امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی محدوده مورد مطالعه:سنندج)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وفا مهدیزاد

کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، زنجان

محسن قادرمرزی

کارشناسی ارشد، مهندسی شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان

چکیده

هدف نظام اقتصاد اسلامی در سطح کلان، افزایش ثروت جامعه و رفاه عمومی است. با این نگاه می توان گفت اقتصاد مقاومتی محصول اقتصاد اسلامی است که در شرایط بروز ناملایمات، حوادث، بحران ها یا در مسیر اهداف پویا و پایدار به تخصیص بهینه منابع می پردازد. از این رو اقتصاد اسلامی لزوما اقتصاد مقاومتی است؛ اقتصاد ایران با وجود دارا بودن پتانسیل ها و ظرفیت های قابل توجه، با چالش های مختلفی روبرو است. در این مقاله تلاش بر این است به نقش اقتصاد مقاومتی بر امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی بپردازد. این پژوهش از نوع کاربردی و از نوع روش های توصیفی - تحلیلی استفاده شده است که از طریق منابع کتابخانه ای و منابع اینترنتی و مشاهدان میدانی و از طریق توزیع پرسشنامه به تعداد (360)، جمع آوری شده است و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات میانگین رتبه ای، و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است و با توجه به داده های به دست آمده از آزمون ها، اقتصاد مقاومتی در کوتاه مدت و بلند مدت با برنامه ریزی دقیق می تواند عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، امنیت را در مناطق مرزی برقرار سازد. با توجه به آزمون همبستگی پیرسون 0 / 814، تاثیرات اقتصاد مقاومتی بر امنیت عمومی رابطه معناداری وجود دارد. به طوری که با توجه به ضریب سطح Sig ، 0 / 000 دارای معناداری می باشد و با برنامه ریزی درست و تبدیل کردن تهدید و تحریم ها به فرصت باعث برقراری عدالت و نظم و امنیت عمومی زندگی شهروندان مناطق مرزی می شود.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، نظم و امنیت عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.