بررسی اپیدمیولوژیک ضرب و جرح در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهید رجایی شیراز در سال 95-1394

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 21، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_NNJ-21-65_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاله قائم

مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

شیرین ریاحی

گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مهناز یداللهی

مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

چکیده مقدمه: خشونت علیه زنان یک مشکل بهداشت عمومی و نقض حقوق بشر است؛ از این رو این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک ضرب و جرح در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهید رجایی شیراز در سال 95-1394 انجام شد. مواد و روش ها: روش انجاماین پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است و ابزار گردآوری داده ها چک لیست می باشد که دارای 22 سوال در 2 بخش (اطلاعات دموگرافیک و بالینی) است. این مطالعه در ارتباط با 120 نفر از زنان و دختران بالای 15 سال شهر شیراز صورت گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار 16 SPSS آنالیز گردید و سطح معناداری معادل 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی زنان مورد مطالعه 13±44/34 سال بود و 5/72 درصد از آن ها متاهل بودند. بر مبنای نتایج، بیشترین محل آسیب دست ها (3/33 درصد) بود و 2/69 درصد از موارد جهت انجام مراقبت های بیشتر در بیمارستان بستری شدند. بیشترین میزان ضرب و جرح نیز در سال 1394 و در فصل بهار (2/24 درصد) گزارش گردید. افزون بر این از نظر زمان مراجعه به مرکز درمانی، بیشترین مراجعه بیماران (5/37 درصد) بین ساعت 18 تا 23:59 رخ داده بود و کمترین مراجعه (8/10 درصد) بین ساعت 6 تا 11:59 صورت گرفته بود. 8/65 درصد از زنان از طریق آمبولانس و 2/34 درصد توسط خودروی شخصی عازم بیمارستان شده بودند. باید عنوان نمود که 2/69 درصد از زنان مورد مطالعه بستری گردیده و 8/30 درصد به صورت سرپایی درمان شده بودند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه خشونت علیه زنان منجر به وارد آمدن جراحات جسمی و ضربه های روحی به آن ها می گردد و این مساله تبعات فراوانی را برای زندگی آن ها و جامعه به همراه دارد، توجه به آن امری ضروری است؛ از این رو سرمایه گذاری ، برنامه ریزی و فرهنگ سازی جهت فائق آمدن بر این معضل توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

زنان, شیراز, ضرب و جرح

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.