میراسازی نوسانات بین ناحیه ای در سیستم های قدرت با استفاده از پایدارسازهای مبتنی بر سیگنال های سراسری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-47-4_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل رنجبر

دانشگاه شهید بهشتی تهران - دانشکده مهندسی برق

محمدرضا آقامحمدی

دانشگاه شهید بهشتی تهران - دانشکده مهندسی برق

فرهاد حق جو

دانشگاه شهید بهشتی تهران - دانشکده مهندسی برق

چکیده

در این مقاله، با تعمیم مدل SMIB برای نوسانات بین ناحیه ای و گروه های ژنراتوری نوسان کننده هم نوا، ماهیت نوسانات بین ناحیه ای و مکانیسم میراسازی آن ها بررسی گردیده و نشان داده شد که پایدارسازهای محلی بر اساس سیگنال های محلی ژنراتورها به طور ذاتی قادر به میراسازی نوسانات بین ناحیه ای نمی باشند. همچنین اثبات گردید که شرط اساسی برای میراسازی نوسانات بین ناحیه ای توسط پایدارسازها استفاده از سیگنال های سراسری هست. برای هر ناحیه نوسان کننده، سیگنال سرعت مرکز اینرسی ناحیه به عنوان سیگنال سراسری ناحیه ای و تفاوت آن ها در بین نواحی به عنوان سیگنال سراسری بین ناحیه ای تعریف گردیده است. همچنین نشان داده شد که مناسب ترین سیگنال برای میراسازی نوسانات بین ناحیه ای، سیگنال های سراسری از جنس ناحیه ای و یا بین ناحیه ای هست که میزان این سیگنال ها می باید به طور مناسب و بهینه انتخاب گردند به طوری که انتخاب ناکافی و یا نامناسب این سیگنال ها می تواند باعث تضعیف میرایی نوسانات بین ناحیه ای شود. البته ترکیب سیگنال های سراسری برای میراسازی نوسانات دارای الگوی ثابتی نبوده و بسته به نواحی نوسان کننده می تواند متفاوت باشد. ایده پیشنهادی برای انتخاب سیگنال های سراسری بر روی شبکه 39 با سه IEEE پیاده سازی گردیده و نتایج به روشنی ناتوانی سیگنال های محلی را حتی با تنظیمات بهینه برای میراسازی نوسانات بین ناحیه ای و در عوض توانایی سیگنال های سراسری ناحیه ای و بین ناحیه ای را نشان داده است.

کلیدواژه ها

میراسازی نوسانات بین ناحیه ای, پایدارساز, مرکز اینرسی نواحی, سیگنال سراسری ناحیه ای, سیگنال سراسری بین ناحیه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.