ترکیب خودکار سرویس ها مبتنی بر گراف رنگ آمیزی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-48-2_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده شیوندی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد - گروه مهندسی کامپیوتر

سیما عمادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد - گروه مهندسی کامپیوتر

چکیده

سرویس های وب به عنوان مولفه های نرم افزاری مستقل توسط ارائه دهندگان سرویس بر روی اینترنت منتشر شده و توسط درخواست کنندگان سرویس برای رسیدن به اهداف مختلف فراخوانی می شوند. با این حال در بسیاری از موارد هیچ سرویسی به تنهایی در مخزن سرویس یافت نمی شود که بتواند رضایت درخواست کننده را برآورده سازد. ترکیب سرویس، مولفه های جدیدی را با استفاده از یک مدل تعاملی برای سرعت بخشیدن به برنامه ها ایجاد می کند. قبل از ترکیب سرویس ها با یکدیگر، مهم ترین مسئله برای پیدا کردن نمونه سرویس های کاندید مطلوب، مطابقت آن سرویس ها با نیازمندی های غیروظیفه مندی است؛ لذا چگونگی طراحی یک روش کارآمد جهت ترکیب زنجیره ای از سرویس های متصل به هم مهم است. به تازگی تحقیقات زیادی جهت کاهش زمان جستجو برای پیدا کردن یک ترکیب سرویس انجام شده است. با این حال بسیاری از این روش ها برای پیمایش و بررسی همه وب سرویس های موجود در یک مخزن وب به مدت زمان طولانی نیاز دارند که به صورت قابل توجهی وقت کاربر را اشغال می کند. این مقاله رویکردی برای ترکیب خودکار سرویس های آگاه از کیفیت سرویس و همچنین استفاده از سلایق کاربران در رسیدن به نتیجه ترکیب بهینه ارائه می دهد. بدین منظور از روش پیشنهادی گراف رنگ آمیزی اصلاح شده برای فیلتر نمودن سرویس ها قبل از ایجاد ترکیب در داده هایی با مقیاس بزرگ استفاده می شود که مجموعه سرویس های انتخابی را کاهش می دهد. همچنین استفاده از الگوریتم KPL در این پژوهش باعث گردیده است تا چندین راه حل مناسب به کاربر ارائه شود تا در مواقع لزوم از قابلیت جایگزینی این راه حل ها به جای بهترین ترکیب استفاده نماید. نتایج حاصل از تحلیل و ارزیابی روش پیشنهادی، بهبود مطلوبی را در زمان اجرا و مصرف حافظه نمایان می سازد.

کلیدواژه ها

ترکیب سرویس, گراف رنگ آمیزی, الگوریتم Top-K, آگاه از کیفیت سرویس, الگوریتم KPL

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.