تاثیرات توپولوژی شبکه سایبری بر روی قابلیت اطمینان شبکه هوشمند با درنظرگیری ارتباط مستقیم شبکه سایبر- قدرت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-48-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا حسنی آهنگر

تهران - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده مهندسی برق

گئورک قره پتیان

تهران - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده مهندسی برق

علی اصغر خدادوست آرانی

تهران - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده مهندسی برق

حسین عسکریان ابیانه

تهران - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - دانشکده مهندسی برق

چکیده

با توجه به اشتیاق روزافزون به استفاده از شبکه های هوشمند و ماهیت آن که با عدم قطعیت بالای پارامترهای این نوع شبکه های الکتریکی همراه است، ارزیابی قابلیت اطمینان این سیستم ها ضروری بوده و بسیار مورد توجه است. استفاده از زیرساخت های مخابراتی و فناوری اطلاعات در شبکه های هوشمند توزیع انرژی الکتریکی سبب شده است تا سیستمی متشکل از شبکه قدرت و شبکه سایبری (شبکه های کنترل، پایش و حفاظت) ایجاد شود. از آن جایی که سیستم های سایبری می توانند دچار خطاهایی بشوند، ضروری است برای ارزیابی شاخص های قابلیت اطمینان شبکه های هوشمند از روش هایی استفاده شود که دربرگیرنده عملکرد مناسب هر دو سیستم سایبری و قدرت باشد. در این مقاله، روش پیشنهادی ارزیابی قابلیت اطمینان بر روی شبکه ی نمونه و واقعی پیاده سازی می شود و اهمیت درنظرگیری خطاهای مستقیم شبکه سایبری بر روی قابلیت اطمینان سیستم مورد مطالعه قرار می گیرد. همچنین تغییر توپولوژی شبکه سایبری به عنوان راه کار اصلی مورد بحث در این مقاله به عنوان راه حلی مناسب برای بهبود قابلیت اطمینان ارائه شده است. روش پیشنهادی بر روی قسمتی از شبکه توزیع هرمزگان (فیدر آیسین) شبیه سازی شده است. در انتها نیز بهینه سازی توپولوژی شبکه سایبری نیز با درنظرگیری قیود مربوطه با استفاده از روش های بهینه سازی هوشمند جهت بهبود قابلیت اطمینان سیستم انجام شده است.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان- شبکه هوشمند- بهینهسازی- توپولوژی شبکه- ارتباط شبکه سایبری و قدرت- منابع تولید پراکنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.