تشخیص خطا در خطوط انتقال با استفاده از توان اکتیو لحظه ای سه فاز و میانگیری متحرک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-48-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین جراحی

دانشگاه شیراز - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

حیدر صامت

دانشگاه شیراز - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

تیمور قنبری

دانشگاه شیراز - دانشکده فناوری های نوین

چکیده

در شرایط وقوع خطا در خطوط انتقال، الگوریتم های متداول حفاظتی ابتدا وقوع خطا را تشخیص داده سپس نوع آن را مشخص می کنند و در مرحله آخر مکان خطا تخمین زده می شود. شناسایی هرچه سریع تر خطا کمک می کند تا اقدامات بعدی سریع تر صورت گیرد. در این مقاله روشی جدید برای تشخیص خطا در خطوط انتقال با استفاده از توان اکتیو لحظه ای سه فاز و میانگیری متحرک ارائه شده است. سیگنال توان لحظه ای سه فاز از مجموع توان های لحظه ای هر فاز به دست می آید. این سیگنال در شرایط عملکرد عادی شبکه مقدار ثابتی دارد اما به هنگام وقوع خطا، تغییرات قابل ملاحظه ای خواهد داشت. این تغییرات با استفاده از میانگیری متحرک شناسایی می گردد. روش تشخیص خطای پیشنهادی در پنج سیستم مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته که نتایج نشان دهنده سرعت بالا و دقت کافی روش است. کارایی روش پیشنهادی با هفت روش مشابه دیگر مقایسه گردیده و نقاط قوت و ضعف هرکدام مشخص شده است.

کلیدواژه ها

تشخیص خطا, رله دیستانس, توان اکتیو لحظه ای سه فاز, خط انتقال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.