تولید مورد آزمون مبتنی بر مدل از توصیفات تبدیل گراف با استفاده از الگوریتم جستجوی پرتو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-49-1_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عسگری عراقی

دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه اراک

وحید رافع

دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه اراک

اکرم کلائی

دانشکده فنی مهندسی - دانشگاه اراک

چکیده

آزمون نرم افزار یکی از فعالیت های اساسی در چرخه حیات توسعه نرم افزار است که نقش مهمی در کیفیت نرم افزار دارد. اغلب بیش از نیمی از هزینه و زمان توسعه نرم افزار، صرف آزمون آن می شود. بدیهی است که خودکارسازی آزمون و به طور ویژه تولید مورد آزمون که از کلیدی ترین فعالیت های این فرآیند است کمک شایانی در کاهش این هزینه خواهد داشت. آزمون مبتنی بر مدل، از جمله روش های موفق خودکارسازی آزمون است که از ابزارهای وارسی مدل نیز برای استخراج موارد آزمون بهره می برد. ازآنجاکه این ابزارها در اصل برای وارسی مدل طراحی شده اند نه برای تولید آزمون، پژوهش های ارائه شده در این زمینه با چالش هایی اساسی مانند انفجار فضای حالت و تکراری بودن بخش اعظمی از موارد آزمون روبرو هستند. در پژوهش جاری، راهکاری مبتنی بر الگوریتم جستجوی پرتو ارائه می کنیم که از روی توصیفات تبدیل گراف مسئله مجموعه آزمون تولید می کند. راهکار پیشنهادی نه تنها چالش های ذکر شده را بهبود می بخشد، بلکه مجموعه آزمونی با پوشش بالا و اندازه کم با صرف بودجه زمانی مطلوب تولید می کند. ما آن را در ابزار وارسی مدل GROOVE پیاده سازی کرده ایم. به منظور ارزیابی راهکار پیشنهادی، ما آن را با آزمون مبتنی بر وارسی مدل، راهبردهای مبتنی بر جستجو و آزمون تصادفی مقایسه کرده ایم. نتایج آزمایش ها روی چندین مطالعه موردی در حوزه سیستم های سرویس گرا، موید برتری روش پیشنهادی از نظر میزان پوشش، اندازه مجموعه آزمون و سرعت است.

کلیدواژه ها

آزمون نرم افزار, تولید مورد آزمون, آزمون مبتنی بر مدل, الگوریتم جستجوی پرتو, سیستم تبدیل گراف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.