تحلیل سازگاری الکترومغناطیسی در یک کانال شامل کابل فشار متوسط و مخابراتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-49-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله امیرآبادی فراهانی

دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات - گروه برق قدرت

فرامرز فقیهی

دانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم و تحقیقات - گروه برق قدرت

سید ابراهیم افجه ای

دانشگاه شهید بهشتی - دانشکده برق و کامپیوتر

چکیده

تحلیل سازگاری الکترومغناطیسی در فضای اطراف کابل های فشار متوسط یکی از مسائل مهم تحقیقاتی بوده و در این راستا استانداردهای متنوعی نیز تدوین شده است. در این مقاله فضای الکترومغناطیسی اطراف کابل های فشار متوسط شبیه سازی شده و اثر پوشش الکترومغناطیسی کابل ها در کاهش میدان های الکترومغناطیسی در یک فضا شامل یک مدار kV20 و کابل مخابراتی بررسی شده است. شبیه سازی در نرم افزارهای مبتنی بر المان محدود با مدل سازی در چهار حالت اعم از داشتن یا نداشتن پوشش الکترومغناطیسی هر یک از دو نوع کابل در محیط با تلف انجام شده است. مطابق تحقیقات پیشین، هیچ گزارشی مبنی بر تعیین فاصله مجاز مجاورتی کابل های فشارمتوسط و مخابراتی در محیط با تلف با بیشینه ای از میدان به روش المان محدود دردسترس نیست. حال آنکه در کاربردهای عملی کابل کشی بسیار مهم و راهگشا بوده که نقطه عطف مقاله به شمار می رود. درنهایت نتایج براساس محدودیت ارائه شده در استاندارد ICNIRP موردتحلیل و ارزیابی قرار گرفته است. در راستای راستی آزمایی نتایج مجددا شبیه سازی در نرم افزار مبتنی تفاضل محدود CST انجام گردید، همچنین اندازه گیری میدان های الکترومغناطیسی کابل های فشارمتوسط تک هسته ای نیز در آزمایشگاه فشارمتوسط انجام شد که هر دو حکایت از اعتبار روش مدل سازی و نتایج شبیه سازی اجزاء محدود در این مقاله دارد.

کلیدواژه ها

سازگاری الکترومغناطیسی, معادلات ماکسول, المان محدود, کابل های فشار متوسط, کابل های مخابراتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.