سیر وسلوک عرفانی در اندیشه شیخ احمد سرهندی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات شبه قاره، دوره: 7، شماره: 25
- کد COI اختصاصی: JR_JSRU-7-25_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 986
نویسندگان
دانشیار ادیان و عرفان دانشگاه تهران
استادیار مبانی فقه و حقوق اسلامی دانشگاه فرهنگیان
مربی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان
چکیده
ایجاد تعادل میان اسلام و تصوف و انطباق اعمال تصوف با ظاهر شریعت یکی از دغدغه های مهم عرفا و اولیاء شبه قاره ی هند بوده است. سیداحمد خان سرهندی معروف به مجدد الف ثانی، با ارائه برداشت و تفسیری جدید از تصوف، سعی در برقراری آشتی میان شریعت و طریقت دارد. این مقاله آراء عرفانی او را با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و با مراجعه به آثار وی بررسی کرده است. او در آثار خود، به ویژه در سراسر مکتوبات، نشان می دهد که طریقت و شریعت مکمل یکدیگرند و اختلاقی میان آن دو نیست. او علمای راستین را کسانی می داند که هم به ظاهر شریعت میپردازند و هم به منتهای مقامات تصوف رسیده اند. سرهندی، با ارائه تعریفی جدید از شریعت حقیقی و دامنهاش، آن را چیزی می داند که علمای راسخین بدان دست یافتهاند، شریعتی که تعارضیجبا طریقت نداشته و دربردارنده آن نیز است. او با بر شمردن مراحل سیر وسلوک، هدف از آن را از بین بردن موانع بر سر راه رسیدن به خدا و نیل به فناء فی الله و بقاء بالله می داند.کلیدواژه ها
واژه های کلیدی: احمد سرهندی, تصوف, شبه قاره, سیر وسلوک عرفانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.