تحلیل حقوقی عوامل اقتصادی جرم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات شبه قاره، دوره: 8، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_JSRU-8-28_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود سعیدی

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان

امیر حمزه سالارزایی

دانشیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمد رضا کیخا

استادیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

    جرم به عنوان پدیده­ای پیچیده و نامطلوب، ناشی از عوامل گوناگونی، اعم از فردی و خانوادگی، فرهنگی و سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و... می­باشد. با توجه به اهمیت موضوع جرم در کشورهای مختلف، در سال­های اخیر مطالعات گسترده­ای برای شناسایی و تبیین علل وقوع آن انجام شده است. شناسایی و تبیین این عوامل، همچنین عملکرد وابسته و مهم برخی از آن­ها، ما را به هدف پیشگیری نائل می­سازد؛ بدین وسیله هزینه­های وقوع جرایم، تقلیل خواهند یافت. با صرف این هزینه­ها در اولویت­های دیگر، می­توان گامی در جهت ثبات اقتصادی و اقتصاد مقاومتی، برداشت. عامل­های اقتصادی مثل فقر، نابرابری و بیکاری، از جمله فاکتورهای مهم و اساسی شناخته شده در وقوع این پدیده­اند. در پژوهش­های تجربی انجام شده­، معمولا آثار این علل و عوامل به تفکیک و مجزا از هم، نسبت به جرایم مختلف، در یک ناحیه­ یا منطقه یعنی شهر، شهرستان، استان یا کشور سنجیده می­شود.در این نوشتار، نویسندگان با بیان توصیفی-تحلیلی وبا اشاره به نتایج پژوهش­های تجربی انجام شده در ایران و هند­، مفاهیم اولویت­شناسی و پیوستگی را در تحلیل­این عوامل، که بدان پرداخته نشده یا کمتر پرداخته شده، گنجانده­اند. نتایج حاکی از اولویت وپیوستگی بازار کارنسبت به دو عامل نابرابری و فقر،­ در هر دو جامعه نمونه ما می­باشد.  

کلیدواژه ها

جرم, نظام کاست, فقر, نابرابری اقتصادی و درآمدی, بازار کار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.