بررسی ادبیات پورانه ای در دین و فرهنگ عامه هندو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات شبه قاره، دوره: 8، شماره: 29
- کد COI اختصاصی: JR_JSRU-8-29_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 459
نویسندگان
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
چکیده
این نوشتار به معرفی بخشی از ادبیات دینی هندویی معروف به ادبیات پورانهای میپردازد که خود حجم قابل توجهی از متون دینی هندو را تشکیل میدهد. ادبیات پورانهای در یک تقسیمبندی شامل دو بخش اصلی است که هر کدام پورانههای مختلفی را در بر میگیرد: 1. مهاپورانهها یا پورانههای بزرگ؛ 2. اوپه پورانهها یا پورانههای کوچک. واژه پورانه به معنی کهن و باستان است و ادعای فرقههای هندویی بر این است که این متون شانی همسنگ وداهای چهارگانه داشته و به مثابه ودای پنجم مطرحاند. این متون که عمدتا حاصل ادبیات شفاهی و مربوط به طبقه شتریهها (کشتریا=جنگاوران) بودهاند، انعکاسی از تاریخ، فرهنگ و دین عامه هندو بوده و برای شناخت آنها حائز اهمیتاند و با توجه به شواهدی که در آنها وجود دارد از سوی محققان جزو ادبیات کلاسیک دانسته شدهاند. مهمترین بخش ادبیات پورانهای مهاپورانهها هستند که به سه دسته شش تایی تقسیم شده و هر گروه متعلق به یکی از سه فرقه اصلی هندو است.کلیدواژه ها
هند, دین هندو, ادبیات پورانه ای, مهاپورانه, اوپه پورانهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.