کنترل عوامل مؤثر بر خوردگی و رسوب دهی در آبهای خنک کن و روشهای جلوگیری از آن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش چیلر و برج خنک کن ایران
  • کد COI اختصاصی: CHILLER01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی گودرزی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

عیسی نویری

عضو هیئت علمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی

چکیده

یکی از مشکلات عمده نیروگاه های کشور، خوردگی لوله های مربوط به آبهای برج خنک کن می باشد. به منظوربررسی علل تخریب لوله های مذکور و بهبود در وضعیت کنترل شیمیایی تحقیقات وسیعی به به عمل آمد. نتایج حاصله نشان داده است که رسوب گل و لای، بالا بودن میزان مواد معلق آب ، ایجاد سل های غلظتی اکسیژن،وجود باکتریهای SRB و عدم تزریق مداوم کلر باعث بروز مشکلاتی شده که در نهایت به زوال لوله ها انجامیده است. کلرور بالای آب کارون باعث شده که لوله های برنجی مقاومت خوردگی خوبی از خود نشان ندهند . از طرفی استفاده از ممانعت کننده های فسفات هم جوابگو نبوده و نیاز به ترکیبات مؤثرتری جه ت دستیابی به نتایج بهتر وجود دارد. انتخاب آلیاژهای بهتر نظیر کوپر و نیکل و افزودن ترکیباتی نظیر نمکهای روی، فسفونات ها و مولبیدات ها به پلی فسفات از جمله تمهیداتی هستند که در جهت نیل به این هدف می تواند صورت گیرد. در نهایت رعایت دستورالعمل های بازرسی مستمرجهت آگاهی از عملکرد بازدارنده های خوردگی و رسوب دهی و تنظیم شرایط میکروبیولوژی توصیه می شود

کلیدواژه ها

خوردگی،برج خنک کن، آبهای خنک کن، پلی فسفات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.