بررسی وضعیت استقرار پذیری مولفه های مدیریت دانش در راستای توسعه برنامه های مدیریت بحران خشکسالی از دیدگاه بهره برداران کشاورزی استان کرمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه بازیابی دانش و نظامهای معنایی، دوره: 3، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JKS-3-11_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا احمدیوسفی

دانشگاه تربیت مدرس، تهران

شهلا چوبچیان

دانشگاه تربیت مدرس

محمد چیذری

تربیت مدرس

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت استقرار پذیری مولفه های مدیریت دانش در راستای توسعه برنامه های مدیریت بحران خشکسالی از دیدگاه بهره برداران کشاورزی استان کرمان بود. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش پیمایش با رویکرد توصیفی انجام شد. و نمونه پژوهش شامل 384 نفر از بهره برداران کشاورزی استان کرمان از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب بر اساس جدول مورگان تعیین شد. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه گردآوری شد، جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS22 و Excel استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد در بین مولفه های مدیریت دانش گویه های ­ ­دانستن اطلاعات، دانش و مهارت­های خود در رابطه با برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی ، واقف بودن به تجربیات و مهارت­های سایر بهره­برداران ، دانش و تجربیات جدید موجب اجرای بهتر و موثر برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی است ، تشویق دیگران به انتقال تجربیات و دانش خود در خصوص برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی ، استفاده از تجربیات بهره­برداران در روند اجرایی برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی و کمک اطلاعات و تجربیات و دانش دیروز به رفع احتیاجات و تصمیم گیری های امروز راجع به برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی بالاترین رتبه را داشتند. بر اساس مطالعات انجام گرفته، در میان پژوهش های انجام شده در مورد مدیریت دانش تا کنون پژوهش و مطالعه ای در زمینه استفاده از مدیریت دانش در راستای توسعه برنامه های مدیریت بحران خشکسالی صورت نگرفته است که ازجمله نوآوری پژوهش حاضر است. نتایج پژوهش نشان داد مولفه شناسایی دانش بیشترین تاثیر را بر توسعه برنامه­های مدیریت بحران خشکسالی داشته و مولفه توسعه دانش پایین ترین وضعیت را به خود اختصاص داده است.

کلیدواژه ها

استقرارپذیری مولفه های مدیریت دانش, برنامه های مدیریت بحران خشکسالی, بهره برداران کشاورزی, توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.