کد کدگذاری در آمار

  • سال انتشار: 1371
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس آمار ایران
  • کد COI اختصاصی: ISC01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محرابی

مرکز آمار ایران

چکیده

با توجه به اینکه اختلافات و تشابهات معتنابهی در پدیده‌های گوناگون اجتماعی-اقتصادی وجود دارد و در این ارتباط خصوصیات فطری انسان ایجاب می‌کند که به این پدیده‌ها نگرشی عمیق داشته باشد لذا علاقه‌مند است تا برای شناخت بهتر، این اختلافات و تشابهات را کشف و در یک سیستم اصولی و منطقی طبقه‌بندی نماید. بدیهی است در این طبقه‌بندی بشر به شناخت واقعیتها هدایت شده و از تشتت فکری که بازدارنده اخذ تصمیمات صحیح است مصون می‌ماند. لازم به فکر است که یکی از زبانشناسان (OTTO JESPERSEN) پس از مطالعه زیاد که در زبانهای مختلف جهان کرده است می‌گوید: - انسان حیوانی است که قادر است طبقه‌بندی کند. - طبقه‌بندی، پایه و اساس تحقیق علمی است. - بدون استفاده از طبقه‌بندی، پیشرفت علمی امکان‌پذیر نیست. حال که در این پیشگفتار اهمیت طبقه‌بندی روشن گردید شایسته است تا به نقش "کد" که کلید شمارش در هر عنوان طبقه‌بندی شده می‌باشد و همچنین کدگذاری پرداخته شود. ولی لازم است قبل از بیان این مطلب مقدمتاً به علت پیدایش "کد" پرداخته شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.