تحلیل کاربرد و ساختار صفت های اشاره، پرسشی و تعجبی در متون فارسی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه متن پژوهی ادبی، دوره: 21، شماره: 74
- کد COI اختصاصی: JR_LTR-21-74_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 778
نویسندگان
دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی(ره)،
گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکیده
صفت یکی از مقوله های زبان فارسی است که انواعی دارد و از زوایای مختلف مورد بحث قرار می گیرد. صفت های اشاره، پرسشی و تعجبی جزء صفت های غیربیانی هستند که چه از نظر ساختار و چه کاربرد، از گذشته تاکنون با تحولاتی مواجه شده است. گاه کاربرد و ساختار پیشین را حفظ کرده است و با همان شیوه ادامه حیات داده اند، گاه نیز با تحولات اندک یا فراوان نسبت به دوره های پیشین، وارد حوزه زبان شده اند. تحلیل این صفت های سه گانه، با در نظر گرفتن سیر تاریخی آثار، واقعیات تازه ای را فراروی خوانندگان قرار می دهد. این مقاله ذکر نمونه های متعدد از متونی که غالبا اثر برجسته عصر خویش هستند، از یک سو، شکل کاربرد یا ساختار این صفت ها را تحلیل کرده است و از دیگر سو، این امکان پیش روی خواننده قرار گرفته تا خود، تفاوت ها و طباق های هر دوره ای را نسبت به دوره پیشین دریابد و چون تحلیل مقوله های دستوری به میدان وسیعی نیاز دارد، پژوهندگان این مقاله را بر آن داشته تا پژوهش میدانی خود را گسترده تر کنند و آثار متعددی را بررسی نمایند.کلیدواژه ها
صفت, تحلیل, اشاره, پرسشی, تعجبیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.