بررسی وضعیت واردات و صادرات چوب و فرآورده های مرکب چوبی ایران در چند سال اخیر و لزوم استفاده بهینه و اصلاح الگوی مصرف آن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اصلاح الگوی مصرف با محوریت منابع طبیعی، کشاورزی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: NCCPRANRVM01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شمسیان

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه زابل

چکیده

در این مقاله ابتدا واردات انواع چوب آلات خام طی سال های 1383 لغایت سه ماهه اول 1388 و نیز واردات انواع 1387 و سه ، اوراق فشرده چوبی طی سال های 1382 لغایت سه ماهه اول 1388 و نیز مبلمان در طی سالهای 1386 ماهه اول 1388 و نیز انواع خمیر و کاغذ طی سال 1387 و سه ماهه اول 1388 بررسی شده و با صادرات آن ها طی سال های مشابه( 1385 تا سه ماهه اول 1388 مقایسه گردیده است. مجموع واردات انواع چوب خام، اوراق فشرده چوبی، مبلمان و انواع خمیر و کاغذ در سال 1387 به ازرش یک میلیارد و ششصد و شصت و دو میلیون و چهار صد هزار ( 1662400000 ) دلار بوده در حالی که صادرات این اقلام تنها معادل سی و چهار میلیون و صد و سی و دو هزار و هفتصد دلار ( 34132700 ) می باشد. این آمار نشان دهنده مصرف بالای این مواد در کشور است و باید الگوی مصرف این مواد تصحیح گردد چون گرچه واردات این مواد نشانه پویایی فرهنگی، اقتصادی و صنعتی کشور است ولی از طرفی وقتی متعادل خواهد بود که مطابق واردات مواد و محصولات خام، کشور دارای صادرات محصولات ساخته شده نهایی نیز باشد و تنها یک مصرف کننده خوب و صرف بودن برازنده کشور اسلامی ایران نمی باشد. امید است مسئولین امر روشی را اتخاذ نمایند که با وارد نمودن مواد اولیه و تولید محصول به خارج از کشور هم زمینه اشتغال در کشور فراهم آید و هم نیاز کشور به محصولات تامین گردد و نیز با صادرات آن به خارج منبع درآمدی برای واردات مواد خام مهیا گردد تا اتکاء به در آمد نفتی کاهش یابد.

کلیدواژه ها

چوب، اوراق فشرده چوبی، تخته خرده چوب، تخته فیبر، MDF ، واردات و صادرات،خمیر و کاغذ، آمار واردات و صادرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.