بررسی موانع استفاده از فناوری اطلاعات درآموزش دانشجویان دانشگاه پیام نور: مورد مطالعه واحد تنکابن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-3-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب نوروزی

دانشیار، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه قم، ایران.

آزاده اقلیم ارکنی

کارشناسی ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش، بررسی موانع استفاده از فناوری اطلاعات درآموزش دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد تنکابن است. روش­شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است که به روش پیمایشی- توصیفی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه پیام نور واحد تنکابن است. بر اساس فرمول کوکران تعداد 107 نفر بر اساس ضوابط نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته­ای که دارای 27 گویه بود، گردآوری شد. یافته ها: از میان ابعاد پنج گانه­ی مورد بررسی در این پژووهش، موانع فنی با میانگین 067/4، موانع انسانی با میانگین 027/4، موانع مدیریتی با میانگین 022/4، موانع اقتصادی با میانگین 116/4، موانع فرهنگی با میانگین964/3، به ترتیب رتبه اول تا پنجم را کسب نمودند. بر خلاف تصور اولیه موانع مدیریتی در پزوهش حاضر رتبه سوم شد. نتیجه­ گیری: براساس پژوهش حاضر، پرسشنامه محقق ساخته ای مبتنی بر متون و منابع مختلف با ضریب پایایی بالا تهیه شد که در پژوهش های آتی می تواند مورد استفاد قرار گیرد. همچنین بر اساس یافته های پژوهش، مولفه­هایی در ابعاد پنج­گانه، مورد بررسی قرار گفت که یافته­های مربوط به آنها می­تواند راهکارهایی اجرایی برای رفع موانع پیاده­سازی فناوری اطلاعات در امر آموزش جامعه­ی مورد مطالعه و سایر حوزه­های مشابه فراهم آورد. 

کلیدواژه ها

آموزش های دانشگاهی, فناوری اطلاعات, دانشگاه پیام نور, تنکابن, موانع فناورانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.