بررسی مهارت های کارآفرینی کتابداران کتابخانه های دانشگاه های جندی شاپور و شهید چمران اهواز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-4-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه قنادی نژاد

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد علی زمانی

دانشجوی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

هدف: بررسی مهارت­های کارآفرینی کتابداران کتابخانه­های دانشگاه­های جندی شاپور و شهید چمران اهواز مقایسه مهارت­های کارآفرینی کتابداران این دو دانشگاه است. روش­شناسی: پژوهش حاضر که به صورت پیمایشی انجام شده است، به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی و تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کتابداران کتابخانه­های دانشگاه های جندی شاپور و شهید چمران اهواز هستند که به دلیل محدود بودن جامعه پژوهش، پرسشنامه بین تمامی افراد جامعه توزیع شد. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه­ای محقق­ساخته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از روش­های مختلف آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته­ ها: در میان مهارت­های کارآفرینی کتابداران جندی شاپور اهواز، توفیق طلبی (3/22) بیش ترین و تحمل ابهام (6/18) کم­ترین میانگین را به خود اختصاص داده­اند. در میان مهارت­های کارآفرینی کتابداران دانشگاه شهید چمران اهواز، خلاقیت (36/20) بیش ترین و تحمل ابهام (55/16) کم­ترین میانگین را به خود اختصاص داده­اند. بررسی­ها بیانگر آن است که میان مهارت خلاقیت کتابداران کتابخانه­های دانشگاه شهید چمران و دانشگاه جندی شاپور اهواز اختلاف معنی­داری وجود دارد و در مورد سایر مهارت­ها اختلاف معنی­داری وجود ندارد. میان مهارت­های کارآفرینی کتابداران برحسب ویژگی­های جمعیت شناختی اختلاف معنی داری وجود ندارد. بحث و نتیجه ­گیری: مهارت­های کارآفرینی کتابداران کتابخانه­های دانشگاه­های جندی شاپور و شهید چمران اهواز جز در مهارت­های استقلال­طلبی و تحمل ابهام، در سطح مطلوبی قرار دارند.  

کلیدواژه ها

مهارت های کارآفرینی, کتابداران, دانشگاه جندی شاپور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.