سال انتشار: 1397
محل انتشار:
فصلنامه علوم و مهندسی آبیاری، دوره: 41، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_JISE-41-1_010
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 270
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کاربرد شاخص خشکسالی موثر (EDI) برای بررسی دوره های خشکی (مطالعه موردی: ایستگاه های تبریز، بندر انزلی و زاهدان)
چکیده مقاله:
در این مطالعه، مشخصات خشکسالی ایستگاههای تبریز، بندرانزلی و زاهدان طی دورهی آماری از سال آبی 31-1330 تا 91-1390 با استفاده از شاخص خشکسالی موثر (EDI) مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه شاخص بارش موثر روزانه، با محاسبهی شاخصهای دیگر از قبیل میانگین بارش موثر روزانه (MEP) برای هر روز سال، مقدار تفاضل بارش موثر روزانه از میانگین بارش موثر (DEP)، مقادیر استاندارد شدهی DEP (که با SEP نشان داده میشود) و بارندگی مورد نیاز برای برگشت به شرایط نرمال (که با PRN نمایش داده میشود)، بهدست آمد و در نهایت شاخص خشکسالی موثر (EDI) برای ایستگاه مورد مطالعه در کل دورهی آماری بهدست آمد. همچنین نمودار سری زمانی مربوط به پارامترهای محاسبه شده نیز رسم گردید.طبق نتایج بهدست آمده معلوم شد که سالهای آبی 87-1386، 87-1386 و 81-1380 بهترتیب برای ایستگاههای تبریز، بندر انزلی و زاهدان خشکترین سال آبی در طول دورهی آماری 60 ساله میباشد. براساس تعداد روزهایی که در هر ایستگاه خشکسالی رخ داده است، میتوان نتیجه گرفت که ایستگاههای بندرانزلی، تبریز و زاهدان بهترتیب با 2407، 1517 و 1338روز خشک از کل دورهی آماری بهترتیب تعداد در رتبههای اول تا سوم جای گرفتهاند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JISE-41-1_010 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/887848/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اختیاری خواجه، شیوا و دین پژوه، یعقوب،1397،کاربرد شاخص خشکسالی موثر (EDI) برای بررسی دوره های خشکی (مطالعه موردی: ایستگاه های تبریز، بندر انزلی و زاهدان)،https://civilica.com/doc/887848
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، اختیاری خواجه، شیوا؛ یعقوب دین پژوه)
برای بار دوم به بعد: (1397، اختیاری خواجه؛ دین پژوه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.