نگاهی بر اهمیت و کارکرد های شرکت های تعاونی در افزایش بهره وری وتوانمند سازی زنان روستایی (با تأکید بر خراسان جنوبی)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اصلاح الگوی مصرف با محوریت منابع طبیعی، کشاورزی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: NCCPRANRVM01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهود گل محمدی

دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی- عضو و مدرس جهاد دانشگاهی بیرجند- استا

محمدکریم معتمد

معاون دانشجویی و فرهنگی و استادیار- دانشگاه گیلان

گلین رخشانی پور

عضو و کارمند س

چکیده

شرکتهای تعاونی روستایی زنان از جمله تشکلهایی هستند که امکان یکپارچه کردن منابع انسانی، تجمیع سرمایه های کوچک و ایجاد اشتغال با شرایط آسان و در نتیجه بالا بردن توان اقتصادی زنان را فراهم می کنند. بی تردید اینگونه تعاونیها بستر مناسبی می باشند که به دور از تبعیض و با رعایت برابری اعضاء در پرتو فرهنگ مشارکت عمومی برای اشتغال شایسته زنان تشکیل می شوند و از طریق این تعاونیها زنان می توانند مشارکت فعال تری را در بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی داشته باشند . از آن جا که بارزترین ویژگی های تعاونی های روستایی زنان در خودجوش بودن و مردمی بودن آن ها است، به دست گرفتن مدیریت توسط زنان و تصمیم گیری در خصوص مصوبات و اجرایی نمودن آنها توسط مدیر عاملان زن، نقش مدیریت زنان را در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ملموس ترمی نماید زیرا تشکیل تعاونی ها پایگاه مناسبی در جهت پایداری روستا، افزایش نقش زنان در اقتصاد خانوار و جامعه و تأمین نیازهای اولیه بر اساس درخواست اعضاء و فروش محصولات تولیدی در بازار، شرکت در نمایشگاه های استانی و کشوری در جهت بازاریابی مناسب از محصولات تولیدی و در نهایت پر رونق نمودن اقتصاد خانوار روستایی که در جهت تأمین آن تلاش می شود را به دنبال خواهد داشت. در این مقاله سعی بر آن شده است تا ضمن بیان تعاریف و مفاهیم توسعه روستایی، اهمیت توسعه روستایی، نقش شرکت های تعاونی روستایی، نگاهی بر شرکت های تعاونی زنان روستایی در خراسان جنوبی و نقش زنان روستایی در توسعه روستایی تشریح نماید.

کلیدواژه ها

شرکت های تعاونی، بهره وری، توانمند سازی، زنان روستایی، خراسان جنوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.