بررسی میزان سواد سلامت زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی مشهد در سال 1397
محل انتشار: فصلنامه سواد سلامت، دوره: 3، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 564
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHL-3-3_004
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1398
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سوادسلامت یکی از مولفه های اجتماعی سلامت است که نقش حیاتی در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت داشتهاست. عدم آگاهی زنان و پایین بودن سوادسلامت و همچنین توانمندی آنها نسبت به مدیریت یائسگی و عوارض آن سبب کاهش کیفیت زندگی زنان یائسه میگردد. کلید حل این مشکل تنها در آموزش زنان با شیوه های مناسب یادگیری است. با توجه به اهمیت آن، این پژوهش با هدف تعیین سواد سلامت در بین زنان یائسه مشهد انجام شد. مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری را 425 نفر از زنان یائسه 65-45ساله تشکیلدادند. روش نمونهگیری به شکل خوشهای انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامههای دموگرافیک زمینه ای و فرم کوتاه سواد سلامت بالغین بود. نتایج بهدست آمده با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف و آزمونهای همبستگی و کایدو در نرمافزار SPSS_24 انجام شد. یافتهها:میانگین سوادسلامت بین گروه هدف 20/69±54/06 از100 بود که معادل سطح مرزی میشود. در این پژوهش 47/8 درصد افراد سطح ناکافی، 17/2 درصد سطح مرزی و 35/1 درصد سطح کافی از سواد سلامت برخوردار بودند. نتیجه گیری: نمره کلی سواد سلامت در جمعیت نمونه بیانگر آن است که درصد بالایی از زنان سواد سلامت ناکافی دارند و خواهان استفاده از شیوههای آموزشی برای رویارویی بهتر با این شرایط میباشند. باید اشاره شود زنان نیازمند اطلاعاتی هستند تا بتوانند قضاوت کنند که آیا علائم آنها نیاز به درمان دارد یا خیر و چگونه مراقبتهای پزشکی را پیگیری کنند. در این راستا آگاهسازی این گروه در مورد یائسگی و عوارض آن نیازمند مداخلات اساسی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره عبدالمالکی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
نوشین پیمان
دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
حبیب الله اسماعیلی
دکترای تخصصی آمار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :