تعالیم دین مبین اسلام در مورد الگوی مصرف

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی تبیین علمی اصلاح الگوی مصرف
  • کد COI اختصاصی: ESLAH01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین شعبانی

استادیار، دانشگاه پیام نور بهشهر

سیده طاهره حسینی سورکی

هیئت علمی دانشگاه پیام نور بهشهر

چکیده

آموزه‌های دینی چه در بخش اقتصاد و چه در عرصه اخلاق، به موضوع «الگوی مصرف» اهتمام ویژه‌ای نموده است و اصول، معیارها و محدودیت‌هایی را برای مصرف مشخص کرده که مبتنی بر جهان‌بینی توحیدی و در راستای نیل به هدف‌های نهایی انسان و تکامل وی سامان یافته است. فرهنگ صحیح مصرف اگر در جامعه گسترده، التزام عملی در مورد اجرای مفاد آن همگانی شود علاوه بر پیشگیری از هدر رفتن امکانات و منابع، موجب رشد و توسعه اقتصادی و به دنبال آن افزایش سطح رفاه عمومی خواهد شد. اصلاح الگوی مصرف نیازمند تبیین استراتژی و تعیین خط مشی‌های اساسی است. گنجاندن برنامه اصلاح الگو در برنامه توسعه کشور و مصوبه‌های دولت یعنی حرکت همه دستگاه‌های دولتی به طور مستمر و پایدار در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری است. «مصرف گرایی» بلای بزرگی برای جامعه‌های انسانی است و روز به روز شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر می‌سازد. دین مقدس اسلام، بهره‌برداری مشروع از نعمت‌های الهی و زیبایی‌های زندگی را مباح و زیاده روی و رفاه زندگی را ناپسند می‌داند. نوشتار حاضر نقش آموزه‌های دینی را بر اصلاح الگوی مصرف مورد امعان نظر ویژه قرار خواهد داد.

کلیدواژه ها

دین اسلام، الگوی مصرف، مصرف‌گرایی، اسراف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.