بررسی ریخت بافت شناسی تخمدان میگوی پا سفید غربی Litopenaeus vannameiدر مراحل مختلف چرخه تولیدمثلی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 31، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_VTJ-31-2_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 452
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، استان خوزستان
دانشیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، استان خوزستان
استادیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، استان خوزستان
دانشیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، استان خوزستان
چکیده
هدف از مطالعه حاضر، مطالعه ی ریخت بافت شناسی تخمدان میگوی Litopenaeus vannamei در مراحل مختلف چرخه تولید مثلی است. در این راستا تعداد 30 عدد میگوی ماده Litopenaeus vannamei از مرکز تکثیر و پرورش چوئبده واقع در شهرستان آبادان مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه برداری در فصل بهار(اردیبهشت ماه 1392) انجام گردید. نمونه ها به آزمایشگاه بافت شناسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر منتقل شده و پس از انجام مراحل آماده سازی بافت، مقاطع بافت شناسی از آن ها تهیه و مورد رنگ آمیزی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که تخمدان میگوی Litopenaeus vannamei از نوع تخمدان ناهمزمان می باشد، چهار مرحله رشدونمو تخمدانی در این میگو قابل تشخیص می باشد. همچنین مراحل رشد و نمو تخمک به پنج مرحله قابل تفکیک بود که به ترتیب مراحل کروماتین نوکلئولوس، پری نوکلئولوس، کورتیکال آلوئولوس، زرده سازی اولیه و زرده سازی نهایی نامیده شدند. مرحله کورتیکال آلوئولوس به ندرت مشاهده شد و به نظر می رسد که در تخمدان میگوی Litopenaeus vannamei انبانک ها به سرعت از مرحله پری نوکلئولوس وارد مرحله اول زرده سازی می شوند. همچنین نشان داده شد که تخمدان ها به چهار مرحله از لحاظ ریخت شناسی قابل تفکیک می باشند.کلیدواژه ها
لیتوپنئوس وانامی, تخمدان, انبانک, چرخه تولید مثلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.