طرح اقامتگاه بوم گردی روستای شول بندر گناوه استان بوشهر با هدف توسعه گردشگری روستایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عفت رضایی

کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی،موسسه غیرانتفاعی،قشم ، ایران

کوثر پرحاذه

کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی،موسسه غیرانتفاعی، قشم، ایران،

اکرم رضایی

کارشناسی ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از راه دور، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

گردشگری از قدیم با انگیزه های متفاوت صورت میگرفت . در ایران گردشگری به معنای امروزی از دهه 1330 آغاز شد، بوم گردی سبب رشد شخصیت و ارتقاء معرفت از فرهنگ ها می گردد . از جمله شاخص های گردشگری اکوتوریسم است . که از دهه 1970 وارد ادبیات جهان شده هر سال هم در مقایسه با گردشگری دو برابر رشد دارد و به معنای سفرهای مئسولانه و هدفمند به طبیعت است . در میان گزینه های مختلف گردشگری ، بوم گردی با حفظ محیط زیست در این مفاله سعی شده تا ظرفیت های رشد گردشگری در روستای شول شهرستان بندر گناوه مطرح شود . این روستا خواستگاه فرش جنوب ایران با نام گبه هست و گبه های حاصل دست مردم این دیار شهرت جهانی دارند اما در سال های اخیر و بی مهری نسبت به بافندگان، این هنر را در معرض نابودی قرار داده است . هدف و انگیزه نگارنده از این مقاله شناخت روستای شول به گردشگران و طبیعت دوستان و حفظ فرهنگ بومی با معرفی نوع پوشش ، غذا ، سبک معماری و صنایع دستی است. 159 پرسش نامه بین جامعه نمونه توزیع شده که 63 درصد مرد و 37 درصد زن، میانگین سنی زیر 20 سال 3 درصد، بالای 60 سال 2 درصد و بین 20 تا 40 سال 84 درصد و 40 تا 60 سال 11 درصد تشکیل دادند . میزان تحصیلات 12.6 کارشناسی ارشد 5.7 دکتری،23.9 لیسانس، فوق دیپلم 18.2، دیپلم 17.6 و زیر دیپلم 22 درصد بودند از نظر سابق میزان درآمد زیر یک میلیون 23.9 ،زیر دو میلیون 22 درصد ،بالای سه میلیون12.6، بین 2-3 میلیون17.6 ،و 5.7 هیچ درآمدی ندارند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارspss استفاده شده، برای بررسی فرضیات و سوالات از آنالیز واریانس آزمون میانگین تک نمونه ای ، ضریب کرونباخ پرسش نام هم643. بدست آمده.

کلیدواژه ها

گردشگری ، اکوتوریسم یا بوم گردی ، روستای شول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.