بررسی اثر تمرینات ووشو برافزایش تصور از خود و اعتماد به نفس در زنان ووشوکار استان بوشهر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مدیریت،روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF04_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجیانی

رئیس هیئت ووشو استان بوشهر

فاطمه زیرراهیان

نائب رئیس هیئت ووشو استان بوشهر

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات ووشو بر تصور از خود و افزایش اعتماد به نفس در زنان استان بوشهر بوده است . تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه ورزشکاران ووشو کار و غیر ووشوکار بودند که بر اساس جدول مورگان 357) نفر) غیرووشوکار از بین جامعه آماری ذکر شده و تعداد 260 نفر از ورزشکاران ووشوکار انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از پرسشنامه خودپنداره سارا سوات و پرسشنامه تصور از خود بک استفاده شد. در تحلیل داده ها، ابتدا ویژگیهای فردی آزمودنیها و هم چنین متغیرهای تصور از خود و اعتمادبه نفس و هر یک از ابعاد آن بین ورزشکاران ووشوکار و غیر ووشوکار با استفاده از روشهای آمار توصیفی مانند ضریب همبستگی پیرسون، جداول یک و دو بعدی توزیع فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد توصیف شدند. در سطح آمار استنباطی هر یک از فرضیات تحقیق با استفاده از روشهای آمار استنباطی مانند آزمون t مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: هر چقدر اعتماد به نفس ورزشکاران ووشوکار بالاتر باشد،تصور آنها از خود نیز بالاتر میشود. این رابطه در سطح (< P/0001) معنیدار است. میانگین نمره اعتماد به نفس ورزشکاران ووشوکار و غیرووشوکار بر اساس نتایج آزمون t در سطح (< P0/003) معنیدار است. اختلاف مشاهده شده بین میانگین نمره تصور از خود ورزشکاران ووشوکار و غیرووشوکار بر اساس نتایج آزمون t در سطح (=P0/04) معنیدار است.نتیجه گیری: افزایش اعتماد به نفس و تصور از خود باعث ایجاد احساس موفقیت، افزایش خلاقیتهای فردی و بهبود افسردگی میگردد. ازطرفی دیگر عدم اعتماد به نفس وتصور از خود در سطح پایین باعث ایجاد ناهنجاریهای متعددی میشود که یکی از مهمترین عوامل در ابتلا به بیماریهای عصبی و روانی، احساس حقارت و عدم استقلال رای در آنها میشود.

کلیدواژه ها

اعتماد به نفس، خودکارآمدی، ووشوکاران .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.