بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی استخرهای شنای شهر کرج و تاثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JREH-1-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونس اسدی شوکی

کارشناس بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

الهه محمودی

استادیار قارچ شناسی پزشکی، گروه انگ لشناسی و قارچ شناسی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

نگین والایی

کارشناس ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، آزمایشگاه آب و فاضلاب، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: استخرها از مراکز پرطرفدار ورزشی هستند که موادی مانند ترشحات بینی، بزاق و ادرار را که وارد آب می شوند، دریافت می کنند و بهداشت شناگران را به مخاطره می اندازند. این مطالعه با هدف تعیین آلودگی باکتریایی و قارچی استخرهای شنای شهر کرج و تاثیر برخی عوامل محیطی بر میزان آلودگی انجام گردید. مواد و رو شها: در این پژوهش، 7 استخر شهر کرج و تعداد 103 نمونه شامل آب و سطوح محیطی با رو شهای استاندارد آزمایش شدند. مقدار کلر باق یمانده، PH ، تعداد شناگران و درجه حرارت سنجیده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار آماری spss19 و سطح معنی داری 05 / P< 0 صورت گرفت. یافته ها: میانگین PH و کلر آزاد باقی مانده به ترتیب 5/ 7 و 2/20 ppm بود. 27 / 24 درصد از نمونه ها یک یا چند آلودگی قارچی داشتند. گونه های آسپرژیلوس به میزان 71 / 65 درصد، کاندیدا 20 درصد، رودوترولا 86 / 2 درصد، قارچ های ساپروفیت 57 / 8 درصد و دیگر گونه های مخمر به میزان 86 / 2 درصدبودند. مقدار MPN و HPC به ترتیب در 4/ 93 و 6/ 84 درصد از نمونه ها در محدوده استاندارد بود. بیشترین آلودگی در نمونه برداری از سطوح در قسمت رختکن مشاهده شد. ارتباط مستقیمی بین کاهش کلر باقی مانده و افزایش تعداد شناگران با افزایش آلودگی ها وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج آزمای شها حاکی از وجود آلودگی های باکتریایی و قارچی در آب و سطوح استخرها بوده است. ب هکارگیری از سیستم های تصفیه و کلرزنی مناسب و آموزش به افراد در خصوص رعایت بهداشت پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

آلودگی باکتریایی, آلودگی قارچی, استخرهای شنا, کرج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.