مقایسه مولفه های سلامت روان (SCL-90) در دو گروه دانشجویان رشته های هنر و سایر رشته ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی هنر و سلامت
  • کد COI اختصاصی: NCAHMED01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا سلیمانی

دانشجوی دکتری رواشناسی ، کارشناس سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

فاطمه اسماعیلی

کارشناسی ارشد رواشناسی بالینی کارشناس سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

محمد آذینی

دکتری حرفه ای پزشک عمومی ، مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

عصمت تقی آبادی

دکتری حرفه ای پزشک عمومی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور،ایران

چکیده

مقدمه و هدف: سلامت روان به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در ارتقاء و تکامل انسانها محسوب می شود، این نکته به ویژه در دانشجویان از اهمیت بسیاری برخوردار است. هدف این پژوهش مقایسه مولفه های سلامتروان در دو گروه دانشجویان هنر و سایر دانشجویان میباشد.روش بررسی: تعداد 191 دانشجوی دوره کارشناسی و ارشد که در سال تحصیلی 96-97 مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ایی انتخاب شدند. همه افراد پرسشنامه SCL-90 را تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آماره های توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که بین نمرات پرخاشگری و ترس مرضی در دو گروه افراد تفاوت معنیداری در سطح p< 0/01 وجود دارد. همچنین بین نمرات وسواس، شکایات جسمانی، روانپریشی و افسردگی در دو گروه تفاوت معنیداری در سطح p< 0/05 وجود دارد. این در حالی بود که در مولفه های اضطراب، حساسیت فردی و تصورات پارانوئیدی در دو گروه این تفاوت معنیدار نبود. به طور کلی نتایج نشان داد در همه مولفه ها دانشجویان هنر از میانگین پایینتری نسبت به سایر دانشجویان برخوردار بودند.نتیجه گیری : هنر و فعالیت های هنری در دوره دانشجویی موجب ارتقای کارکرد اجتماعی و افزایش ارتباط بین فردی میگردد، که خود یکی از بسترهای لازم برای پیشگیری از انزوای اجتماعی و کاهش افسردگی، شادی جسمانی و کاهش تنشهای روانی می باشد. پیشنهاد می شود فعالیت های هنری متناسب با استعداد دانشجویان صورت پذیرد تا موجب شادی جسمانی و روانی در این سرمایه های انسانی عظیم و پرتوان گردد.

کلیدواژه ها

سلامت روان، دانشجویان هنر، سایر دانشجویان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.