بررسی ارتباط میان دانش تغذیه ای، آگاهی از بیماری سندرم متابولیک و دیابت در دانشجویان دانشکده تربیت بدنی علامه طباطبائی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوشکستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

مریم کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

شیوا ابراهیم پورنسرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

مقدمه: میزان شیوع عوامل خطرساز سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 در کشور ایران در حال افزایش است؛ این درحالی است که تغذیه صحیح به عنوان یک عامل پیشگیری کننده شناخته شده از بیماری های فوق شناخته شده است.هدف: هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط میان دانش تغذیه، آگاهی از بیماری سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 در دانشجویان مقطع ارشد دانشکده تربیت بدنی علامه طباطبائی بود.روش شناسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه ی آماری شامل 68 دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی در تمامی گرایش های مقطع ارشد بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک و همچنین دانش تغذیه، اگاهی از بیماری دیابت و سندرم متابولیک با استفاده از پرسشنامه دانش تغذیه ای مرتبط با بیماری، DMKQو MSKQ جمع آوری و ثبت گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های حاصل از این تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSSورژن 21 استفاده گردید.یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری حاکی از ارتباط مثبت و معنادار بین آگاهی از بیماری سندرم متابولیک و دیابت بودP> 0.05 همچنین بین دانش تغذیه ای با بیماری های سندرم متابولیک و دیابت نیز همبستگی مثبت و معناداری مشاهده گردیدP> 0.05نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق می توان بیان کرد که افرادی که دانش و آگاهی بیشتری در زمینه بیماری های غیر مسری داشتند، از دانش تغذیه ای و عادات غذایی سالم تری برخورد بودند، بنابرین با آموزش و افزایش آگاهی در مورد بیماری دیابت و سندروم متابولیک، شاهد تغییرات مثبتی در سبک خوردن و اصلاح تغذیه دانشجویان خواهیم بود.

کلیدواژه ها

پرسشنامه، دانشجو، فیزیولوژی، بیماری، تربیت بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.