تاثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر سطوح سرمی لیپاز کبدی و شاخص توده بدنی مردان میانسال غیرفعال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار ترتیبیان

دانشیارگروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

رضا اصغرزاده

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه ارومیه

مهدی کوشکستانی

دانشجوی ارشد فیزیولوژی دانشگاه علامه طباطبائی

شیوا ابراهیم پورنسرانی

دانشجوی ارشد فیزیولوژی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

زمینه و هدف: آنزیم لیپاز کبدی به عنوان یکی از شاخص های آسیب کبدی شناخته می شود که با فعالیتهای شدید ورزشی افزایش می یابد. همچنین با افزایش وزن، به خصوص تجمع چربی شکمی که در میان مردان شایع است، فعالیت این آنزیم به طور قابل توجهی افزایش می یابد. هدف از این تحقیق بررسی اثر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر سطوح سرمی لیپاز کبدی و شاخص توده بدنی مردان میانسال غیرفعال بود.مواد و روش: در این تحقیق نیمه تجربی 26 مرد میانسال غیر فعال داوطلبانه شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 8 هفته ، 3جلسه در هفته ، با شدت 65 تا 75 درصد یک تکرار بیشنیه و با افزایش تدریجی بار به تمرین پرداختند. شاخص های توده بدنی و سطوح سرمی آنزیم لیپاز کبدی در حالت ناشتایی، قبل و همچنین 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جمع آوری و تغییرات مقادیر سرمی این آنزیم به وسیله دستگاه اتو آنالیز بررسی شد. از آزمون های تحلیل کواریانس،تی مستقل و زوجی جهت تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه تحلیل آماری بیانگر عدم تغییرات معنادار آنزیم لیپاز در مردان میانسال غیرفعال بودP> 0.05 اما شاخص توده بدنی کاهش معناداری را پس از 8 هفته تمرینات استقامتی نشان دادp< 0.05نتیجه گیری: با توجه به یافته های این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که با توجه به عدم تغییرات لیپاز کبدی و تغییرات قابل توجه در شاخص توده بدنی تمرینات استقامتی با شدت متوسط عامل تهدید کننده ای برای سلامت سلول های کبدی به حساب نمی آید و میتواند یک راهکار ایمن کاهش وزن در مردان غیرفعال باشد.

کلیدواژه ها

قدرتی، آنزیم، BMI، مرد، بی تحرک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.