بررسی ارتباط بین سرعت ، چابکی ، قدرت و توان انفجاری پایین تنه در مردان جوجیتسو کار نخبه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوشکستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی

مجتبی عنایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی

سیدیوسف بطهایی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مقدمه : با توجه به ماهیت چند وجهی شاخص های عملکرد جسمانی درگیر در رشته های رزمی ، شناخت و ارتباط این شاخص ها در این ورزشکاران به منظور دوره بندی تمرینی بهینه ، یک امر ضروری است. هدف : هدف از این پژوهش ارتباط بین سرعت ، قدرت ، چابکی و توان انفجاری پایین تنه در مردان جوجیتسوکار نخبه است. روش شناسی : پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود که در آن 14 مرد جوجیتسوکارنخبه که سابقه قهرمانی در مسابقات بین المللی را داشتند ، به صورت داوطلبانه شرکت کردند . ابتدا ورزشکاران فرم رضایت در پژوهش را تکمیل کردند ، سپس اطلاعات ورزشکاران توسط پرسشنامه دموگرافیک جمع آوری و ثبت شد ؛ در آخر به منظور تعیین شاخص های عملکرد جسمانی پایین تنه از آزمون های های 30 متر سرعت ، مربع چابکی ، اسکات و پرش ساجنت استفاده گردید و از ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار spss ورژن 21 در سطح معنی داری p< 0.05 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها : نتایج حاصل ازضریب همبستگی پیرسون حاکی از ارتباط مثبت و معنادار بین سرعت و چابکی بود، اما سایر شاخص های عملکرد جسمانی ارتباط معناداری را با یکدیگر نشان ندادند .(p< 0.05) نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق مبنی بر ارتباط مستقیم بین سرعت و چابکی و نقش تعیین کننده چابکی در موفقیت ورزشکاران در ورزش های رزمی ، تمرینات سرعتی می تواند یک نقش مهم و حیاتی در بهبود عملکرد جوجیتسوکاران نخبه داشته باشد ، که باید در دوره بندی تمرینی این ورزش ها نگاه ویژه ای به این فاکتور و عوامل مرتبط با آن شود .

کلیدواژه ها

عملکرد ، رزمی ، اسکات ، سارجنت ، 30 متر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.