بررسی مشخصات پایه ای مدلسازی اطلاعات ساختمان و نحوه ارزیابی آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان
  • کد COI اختصاصی: BIMCONF02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا شجاعی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مهندسی و مدیریت ساخت؛ گروه عمران؛ دانشکده فنی مهندسی؛ دانشگاه خوارزمی

زهرا حاجی اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مهندسی و مدیریت ساخت؛ گروه عمران؛ دانشکده فنی مهندسی؛ دانشگاه خوارزمی

پویان نوشی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مهندسی و مدیریت ساخت؛ گروه عمران؛ دانشکده فنی مهندسی؛ دانشگاه خوارزمی

امیرمسعود صالحی

استادیار؛ عضو هیئت علمی گروه مهندسی و مدیریت ساخت؛ گروه عمران؛ دانشکده فنی مهندسی؛ دانشگاه خوارزمی

چکیده

روش مدل سازی اطلاعات ساختمان یکی از رویکردهایی است که باعث ایجاد تحول در مدلسازی، ترسیم، طراحی و ارائه پروژه های ساختمانی شده است. نزدیک به 10 سال است که این تفکر یعنی مدل سازی یکپارچه و ارائه اسناد ساختمانی، به عنوان قابل اطمینان ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای مدیریت پروژه ها در کشور های توسعه یافته مورد استفادهقرار میگیرد و طبق آمار ها این روش باعث کاهش هزینه ها در ساخت سازه ها می شود. هدف از این تحقیق، شناسایی مشخصات پایه ای مدل سازی و نحوه ی طراحی یک پروژه و استمرار آن با ارزیابی های دقیق می باشد. بدین منظور به بررسی اکوسیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان و هماهنگی بین عوامل مرتبط با آن پرداخته شده که به مدیریت طراحیناب منجر می شود. در شاخه های مدیریتی نیز فرآیند تصمیم گیری بسیار حائز اهمیت است لذا نمونه اولیه از طرح های داده شده را می توان از نرم افزار های اختصاصی استخراج و آنها را در قالب گراف، اسناد و نمودار نمایش داد تا بستر تصمیم گیری مهیا گردد. این امر توسط مدل هایی به نام توپولوژی فضایی محقق می شود. تمامی این فرآیندها، نتایجی را به ماخواهد داد که باید ارزیابی شوند. روش های امتیاز دهی و سیستم های ارزیابی عملکر پروژه نیز بدین منظور طراحی شده اند

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان، سیستم اکولوژیک، توپولوژی، ارزیابی، امتیازدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.