بررسی تاثیر پتانسیل های پیاده سازی BIM بر ارتقاء عملکرد شرکت های مهندسین مشاور ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان
  • کد COI اختصاصی: BIMCONF02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1063
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا اسکندری

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، گروه ساختمان، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی

مجتبی حسینعلی پور

دکتری، استاد دانشگاه شهید بهشتی

محمد رضا حافظی

دکتری، استاد دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

پیاده سازی مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) ، یک کار مدیریتی می باشد که با تغییرات عمده ای همراه است. بنابراین شناسایی فاکتورهای حیاتی موفقیت در پیاده سازی BIM و همچنین شناسایی چالش های پیاده سازی آن در صنعت ساخت و ساز ایران، یک پیش شرط الزامآور در این فرآیند تغییر می باشد. هدف این پژوهش، شناخت صنعت ساخت و ساز ایران به منظور فراهم سازی یک درک روشن از بکارگیری مدل سازی اطلاعات ساختمان و فراهم کردن یک روش مناسب در تحکیم تحرکات جمعی در جهت اجرای فراگیرتر مدل سازی اطلاعات ساختمان می باشد که به تبع آن، اجرای مدل سازی اطلاعات ساختمان، باعث فراهم سازی استراتژی ها و توصیه هایی برای صنعت ساخت و ساز ایران می شود. در این پژوهش در ابتدا براساس مرور تحقیقاتی که پیش از این صورت گرفته، به روش های پیاده سازی BIM و فاکتورهای حیاتی موفقیت آن در حوزه پیاده سازی پرداخته شده است که راه را برای تجزیه و تحلیل روش ها از نظر کمی و کیفی، باز می کند. این بررسی، یک پایه محکمی برای سازمان ها می سازد تا تصمیم گیری آگاهانه در اتخاذ پیاده سازی مدل سازی اطلاعات ساختمان در بدنه ساختار سازمان، گرفته شود. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل قابل توجه برای موفقیت پیاده سازی مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) می باشد. چنین عواملی شامل پتانسیل های BIM و تاثیر این پتانسیل ها در ارتقاء عملکرد شرکت هایی که BIM را پیاده سازی کرده اند، می باشد. هرکدام از این عوامل با استفاده از بررسی یک نظرسنجی از تعدادی خبره بین المللی BIM ارزیابی شده است. این نظرسنجی بر اساس مروری بر ادبیات ها و پرسشنامه استوار است. این پژوهش نتایج نظرسنجی و عوامل قابل توجه شناسایی شده بر تاثیرات پیادهسازی BIM و ارتقاء عملکرد سازمان ها را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) ، پتانسیل های پیاده سازی BIM ، ارتقاء عملکرد شرکت ها با استفاده از BIM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.