جایگاه و نقش شهر یزد در حوزه تمدن و میراث اسلامی بر اساس نسخه های خطی اسلامی شناسایی شده در ایران و عراق
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش علمی فرهنگ رضوی و بانوان فرهیخته و نیکوکار- بزرگداشت بانو ستی فاطمه
- کد COI اختصاصی: GOHARSHAD01_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
کارشناس پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
چکیده
نسخه های خط6ی که به عنوان میراث فرهنگی، علمی و هنری ملتها محسوب میگردند، از سهب 9عد فرهنگی علمی و هنری حائز اهمیت هستند و از نشانه های قدرت فرهنگی و رشد علمی هر مملکت و منطقه ای به حساب میآیند. در ایران نیز بیشتر نسخه های خطی در تعداد اندکی از شهرهای با سابقه تمدنی، علمی و فرهنگی غنی قرار دارند که شهر دارلعباده یزد نیز یکی از آنهاست؛ ازاین رو در این پژوهش، جایگاه و نقش شهر یزد در حوزه تمدن و میراث اسلامی بر اساس نسخه های خطی اسلامی شناسایی شده در ایران و عراق، با استفاده از روش کتابخانهای و توصیفی، بررسی شده است.شهر یزد از نظر فراوانی نسخه های خطی، در رتبه ششم، و از نظر تعداد مجموعه ها با 21 کتابخانه، رتبه هشتم ایران را دارد. بیشترین آثار در قرن 13 هجری قمری (دوره قاجاربه ) تالیف شده است، همچنین رتبه داوزده مکان تالیف در ایران و رتبه بیست ویکم در عراق و از نظر مکان استنساخ نسخه های خطی، رتبه دوازدهم در ایران و بیست در عراق را دارد.شهر یزد همطراز با شهرهای حکومتی و پایتختهای ایران یکی از کانونهای مهم تمدنی، فرهنگی و علمی کشور است که در دوره صفویه و قاجاریه به اوج شکوفایی رسیده است، و به عنوان دومین شهر تاریخی جهان منطقی، علمی و بسیار بجا بوده است. این دیار سهم قابل توجهی در توسعه و گسترش علوم اسلامی داشته و به عنوان یکی از کانونهای استنساخ نسخه های خطی موجود در ایران و عراق و پشتوان های برای تعاملات و گفتوگوهای بین المللی است.کلیدواژه ها
نسخه ای خط6ی ، یزد، فرهنگ و تمدن اسلامی، ایران، عراق.مقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.