اهمیت وقف در توسعه شهری(به ویژه استان یزد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش علمی فرهنگ رضوی و بانوان فرهیخته و نیکوکار- بزرگداشت بانو ستی فاطمه
  • کد COI اختصاصی: GOHARSHAD01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمنصور امامی میبدی

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

حدیث رزاقیان پور

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان (پردیس فاطمه الزهرا)

چکیده

یکی از منابع مهم در برنامه ریزی های توسعه، درآمدهای حاصل از موقوفات است، نقش وقف در توسعه جوامع شهری یکی از مسائل مهم و اساسی است که در برنامه ریزی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی یک جامعه مورد توجه صاحب نظران قرار می گیرد. با توجه به اهمیت و ضرورت وقف و تاکید آن از سوی اسلام و ائمه اطهار، مردم همواره برای انجام اعمال خدا پسندانه و نیکو در تلاش هستند تا قدمی خیر در این راه بردارند تا علاوه بر صدقه ای ماندگار به نام خود، این سنت زیبا را رواج دهند. ساختار جامعه سنتی شهر های ایران مدیون سنت ارزشمند وقف میباشد که در ایجاد چشم انداز هایی زیبا که جامعه ی جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد نقش بسزایی داشته است. همچنین این سنت در طول تاریخ خود در پیشبرد امور عام المنفعه، بهبود سطح زندگی مسلمانان و به ویژه در گسترش علم و فرهنگ و آموزش علوم و معارف اسلامی میان امت های مسلمان نقش بسیار مهمی داشته است. از آنجایی که وقف نقش بسیار موثری در شکلگیری ساخت فضایی شهرهای اسلامی به ویژه در ایران داشته است، میتوان آن را در ایجاد کوچک ترین عناصر شهری نظیر مساجد، مدارس، آب انبارها، تا شکلگیری بزرگترین فضاهای شهری مثل بازارها و مجموعه های وقفی مشاهده کرد. مقاله حاضر که با بهره گیری از روش توصیفی و با استفاده از منابع و مقالات علمی معتبر و سایت و کتاب جمع آوری گردیده است در تلاش است تا نقش وقف را در توسعه ی جوامع شهری به ویژه یزد بررسی کند.

کلیدواژه ها

وقف، ساختار شهری، موقوفات، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.