درآمدی بر موقوفات بانوان میبدی و جایگاه کارکردهای آن در بازه زمانی پس از انقلاب اسلامی(از سال 1399 ه.ق تا 1440 ه.ق)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش علمی فرهنگ رضوی و بانوان فرهیخته و نیکوکار- بزرگداشت بانو ستی فاطمه
- کد COI اختصاصی: GOHARSHAD01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 561
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه میبد، میبد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نور مشهد
چکیده
وقف به مثابه مسئله اجتماعی از قدمت و پیشینه دیرینه ای برخوردار است. این سابقه از پیش از اسلام بین پیروان همه ادیان در غرب و شرق قابل پیجویی می باشد.مشارکت زنان در این عرصه به عنوان یکی از راه های ظهور حیات اجتماعی آنها، از اهمیت به سزایی برخوردار است. وقفیات زنان به خوبی حضور زنان در عرصه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه را نمایان میسازد. زنان ایرانی نیز در طول تاریخ پا به پای مردان در این امور نقش مهمی داشتند. زنان شهرستان میبد نیز به عنوان یک قشر خاص درصد قابل توجهی از واقفان را تشکیل میدادند.مقاله حاضر تلاش میکند به کمک اسناد مکتوب موجود وقفی، علاوه بر اینکه نقش زنان و جایگاه کارکردهای موقوفات زنان این شهرستان را تعیین کند، دریابد که این موقوفات در این ادوار چه ویژگیهایی داشته و چه حوزه هایی را دربرمیگرفت.روش تحقیق توصیفی همراه با تجزیه و تحلیل داده ها و با تکیه بر اسناد ثبت شده در اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان میبد به دست آمده است.کلیدواژه ها
وقف، موقوفات زنان، شهرستان میبد، کارکرد موقوفات، انقلاب اسلامیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.