نقش زنان فرهیخته در فضای مجازی مبتنی بر وقف جهت توسعه تعلیم و تربیت اسلامی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش علمی فرهنگ رضوی و بانوان فرهیخته و نیکوکار- بزرگداشت بانو ستی فاطمه
- کد COI اختصاصی: GOHARSHAD01_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 943
نویسندگان
استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه میبد، میبد، ایران
استادیار گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه میبد، میبد، ایران.
چکیده
مقدمه: امروزه، آموزش و پرورش، دیگر در چارچوب خانواده، مدرسه یا گروه های کوچک دوستی صورت نمی پذیرد، بلکه با ورود اینترنت و گسترش فضای مجازی به همراه امکانات روزآمد، شاهد قدرت نمایی این پدیده نوپا در عرصه آموزش و پرورش هستیم؛ از این رو، می توان به اهمیت تاثیر فضای مجازی در تحول بنیادین آموزش و پرورش عمومی کشور، پیبرد. در این راستا زنان فرهیخته صاحب نظر و اندیشه میتوانند با استفاده از فرهنگ وقف بر عمق و کیفیت چگونگی این دگرگونی اثرگذار باشند.شایان ذکر است که تا بهحال عمده مقالاتی که درباره فعالیتهای وقف گرایانه زنان به رشته نگارش درآمده است از نوع تاریخی میباشد؛ به همین خاطر، بررسی نقش زنان در کارکردهای نوین وقف، موضوعی نو به شمار می آید. هدف از نگارش جستار حاضر، ارائه یک پیشنهاد جهت هدفمندساختن پویش وقف است که با توجه به حوزه آن، یعنی آموزش و پرورش، زنان فرهیخته میتوانند، در آن، پیشرو باشند.روش بررسی: این تحقیق، با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی نگارش شده است.نتایج و بحث: وقف، تاریخی به قدمت ظهور اسلام دارد. این حرکت هیچگاه در جامعه اسلامی متوقف نشده، بلکه در هر دوره با شکلی جدید، پاسخگوی نیازمندی های مردم بوده است. همچنین باید گفت که وقف بستری را فراهم نموده تا زنان مسلمان نیز بتوانند مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند. امروزه، نیاز به تحول در آموزش و پرورش رسمی کشور این فرصت را در اختیار زنان فرهیخته و آگاه جامعه قرار داده است تا بتوانند با فرهنگ سازی(وقف، حمایت یا عضویت در موسسات عامالمنفعه)، جریان وقف را در فضای مجازی به شکلی جدید و در پاسخ به نیاز روز جامعه سازماندهی کنند.نتیجه گیری: برآیند پژوهش حاضر نشانگر آن است که در صورت جهت دهی فرهنگ وقف به سوی آموزش و پرورش مجازی، میتوان دورنمایی جامع درباره ظرفیتهای موجود در نسل جوان و نیازمندیهای آنان به دست آورد. نکته دیگر آنکه، بسیاری از افراد جامعه از عدالت آموزشی و پرورشی بهره خواهند برد و در نتیجه، شاهد رشد متوازن دانش در سطوح آموزشی، صورت پذیرفتن انتخاب های آگاهانه در رشته ها و مهارت های مورد نیاز کشور، گسترش تربیت اسلامی و ایجاد هویت مستقل در نوجوانان خواهیم بود.کلیدواژه ها
وقف، تعلیم و تربیت، فضای مجازی، زنان فرهیختهمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.