بررسی مقایسه ای سلامت روانی بین سالمندان ساکن خانه سالمندان و سالمندان ساکن در منزل در شهرکرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران(با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: CTCONF05_301
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه السادات اکبری

دانشجوی کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

محمد حسین اسدی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

هدف از این پژوهش مقایسه سلامت روانی سالمندان ساکن سرای سالمندان با سالمندان ساکن در منزل و این تحقیق بصورت علمی – مقایسه ای می باشد .جامعه آماری این تحقیق شامل مردان و زنان سالمند شهر کرمانشاه بوده که از بین آنها 100 نفر( 50 نفر مرد و 50 نفر زن ) با روش نمونه گیری چند مرحله ای (تصادفی – خوشه ایی) انتخاب شده اند. داده ها با توجه به پرسشنامه 28 سوالی GHQ جمع آوری شدند و شیوه تحقیق داده ها به صورت توصیفی و استنباطی بوده و از آزمون t برای استخراج نتیجه استفاده گردید. پس از تجزیه و تحلیل داده ها جواب های زیر بدست آمد: مشخص شد علائم جسمانی، اضطراب و کارکرد اجتماعی زنان بیشتر از مردان و مردان بیشتر از زنان دچار افسردگی هستند. در کل زنان از وضعیت بهتری نسبت به مردان برخوردارند و همانطوری که از نتایج آزمون t در ارتباط با وضعیت سلامت روان بر حسب جنسیت بدست آمد، زنان ساکن در سرای سالمندان از وضعیت بهداشت روان بهتری نسبت به مردان ساکن در سرای سالمندان برخوردار می باشند و همچنین زنان ساکن در منزل از وضعیت بهداشت روان بهتری نسبت به مردان ساکن در منزل برخوردار می باشند و بر حسب محل سکونت نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان دهنده این می باشد که سالمندان ساکن در منزل از سالمندان ساکن در سرای سالمندان وضعیت بهداشت روان بهتری دارند. در پایان پیشنهاداتی برای سلامت روان سالمندان و کاهش علائم جسمانی و روانی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

سلامت روان، افسردگی ، علائم جسمانی، اضطراب، کارکرد اجتماعی، سالمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.