پیش بینی اختلال علایم بدنی (جسمانی سازی) بر اساس سبک های دفاعی و تنظیم هیجان در دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران(با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: CTCONF05_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد غدیری صورمان آبادی

دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه ارومیه

کریم عبدالمحمدی

دانشجوی دکتری روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

دانشجوی دکتری روانشناسی کودکان استثنایی دانشگاه ع کهنسال

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

خوشدوی ابراهیم زاده

دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه ارومیه

چکیده

زمینه و هدف: جسمانی سازی یک اختلال شبه جسمی است که معاینات پزشکی قادر به توضیح علت آن نمی باشد. در پژوهش حاضر نقش سبک های دفاعی و تنظیم هیجان در اختلال جسمانی سازی بررسی گردید. روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی، از نوع همبستگی بر روی تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 1395-1396 انجام شد. 380 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های جسمانی کردن PHQ-15 ، پرسشنامه تنظیم هیجان (ERQ) و پرسشنامه مکانیسم های دفاعی استفاده گردید.داده های به دست آمده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان تحلیل شدند.یافته ها: نتایج همبستگی نشان داد که، سرکوبگری هیجانی و سبک دفاعی رشد نایافته و روان آزرده رابطه مثبت و معنی داری با جسمانی سازی دارد. همچنین بر اساس تحلیل رگرسیون همزمان، سرکوبگری و سبک دفاعی رشد نایافته بیشترین توان را در پیش بینی اختلال جسمانی سازی داشت.نتیجه گیری: طبق نتایج این پژوهش در درمان اختلال جسمانی سازی عواملی چون سبک های دفاعی و تنظیم هیجان باید مورد توجه قرار بگیرند.

کلیدواژه ها

اختلال جسمانی سازی،سبک های دفاعی،تنظیم هیجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.