مطالعه تطبیقی انسانیت و تعالی در روانشناسی مثبت و نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران(با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: CTCONF05_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یزدانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

مریم اسماعیلی

عضوهیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه اصفهان

چکیده

فضایل اخلاقی مهم ترین هدف رسالت پیامبر اعظم وبدنبال آن امام علی (ع) و سایرائمه معصومین است. روانشناسی مثبت در سال های اخیر نیز به این مهم پرداخته است. هدف این پژوهش مطالعه تطبیقی انسانیت و تعالی در روانشناسی مثبت وازدیدگاه نهج ابلاغه بود. روش انجام این پژوهش تحلیل محتوای کیفی بود. بدین منظور منابع سال های اخیر در روانشناسی مثبت مورد بررسی قرار گرفت و مولفه های انسانیت و تعالی به صورت تطبیقی بین نظرات امام علی (ع) در نهج ابلاغه و دیدگاه روانشناسی مثبت مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که وجود دیدگاهی جامعه درمورد انسانیت و تعالی، مهم ترین تشابه، ونگاه انسان محورانه و توجه به بهزیستی فردی واجتماعی در روانشناسی مثبت و نگاه خدا محورانه و توجه به تعالی روح وارتباط با خدا در نظر امام علی به فضایل اخلاقی مهم ترین وجه تفاوت می باشد.

کلیدواژه ها

روانشناسی مثبت، نهج ابلاغه، انسانیت، تعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.